Soshick00 Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Jeżeli źle umieściłem swój temat to przepraszam. Dopiero zaczynam swoją przygodę z ASG i nie bardzo znam się na tym wszystkim. Ostatnio kupiłem sobie replikę asg, tak na spróbowanie. KJW M9 to pistolet który zakupiłem. Podczas pierwszego rozebrania repliki zauważyłem śróbkę, która była ledwo dokręcona więc niewiele myśląc dokręciłem ją. Potem nie zawsze kulka była podawana do lufy. Dzisiaj poluzowałem trochę te śrubkę i widzę, że teraz jest jak wcześniej. Wrzucam tutaj zdjęcie tego, co mam na myśli, możecie mi powiedzieć do czego ona służy. http://imgur.com/m1vIiff Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 To bodajże trzyma tłoczek od odrzutu zamka jęsli dokręcisz to ciężej będzie cylinder chodził i może mieć kłopoty z podawaniem Link to post Share on other sites
Pietracha Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Ta śrubka trzyma tylko i wyłącznie widoczną blaszkę. Powinna być tak dokręcona, żeby łeb nie wystawał poza płaszczyznę blaszki. Teoretycznie nie powinna mieć żadnego wpływu na działanie zespołu tłoczka i cylindra. Dla pewności możesz ją zalać jakimś Locktitem lub czymś podobnym. Link to post Share on other sites
Soshick00 Posted November 5, 2013 Author Report Share Posted November 5, 2013 W takim razie, co może mieć wpływ na to, że mechanizm raz podaje wszystkie kulki po kolei a drugi raz nie? Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 A kulasy dobre? Może po prostu masz kiepskie kulki, które nie lubią się z magiem/repliką. Link to post Share on other sites
Soshick00 Posted November 5, 2013 Author Report Share Posted November 5, 2013 Kupiłem P&J. Jeżeli są słabe, to jakiej firmy polecacie? Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 G&G, Madbull. Na forum jest napisane w miliardach postach, które kulki są dobre. Link to post Share on other sites
Soshick00 Posted November 5, 2013 Author Report Share Posted November 5, 2013 W takim razie dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Recommended Posts