piecia1410 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Witam, koledzy zwracam się z prośbą o podpowiedź: jak i czym usunąć zamglenia na szybkach w goglach ESS. Jest to biaława warstwa od strony wewnętrznej gogli. Domyślam się, że jest to warstwa antyfoga, którą trzeba usunąć. Proszę o podpowiedzi. pozdrawiam Piter Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 Witam, koledzy zwracam się z prośbą o podpowiedź: jak i czym usunąć zamglenia na szybkach w goglach ESS. Jest to biaława warstwa od strony wewnętrznej gogli. Domyślam się, że jest to warstwa antyfoga, którą trzeba usunąć. Proszę o podpowiedzi. pozdrawiam Piter Dokładam się do prośby kolegi, też mam ten problem na NVG.. Quote Link to post Share on other sites
Jankes6 Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Dokladam się do pytania Quote Link to post Share on other sites
paschendaele Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 wykopuję temat sprzed kilku lat... z nadzieją, że ktokolwiek będzie wiedzieć co zrobić dodatkowo ja mam problem z białą szybką - kiedy kupowałam (po zwrocie nieuznanej reklamacji) otrzymałam szybkę jakby potraktowaną rozpuszczalnikiem, z kilkumilimetrowymi wżerami - po przejechaniu palcem czuć nierówną powierzchnię czy ktokolwiek może polerował lub zdzierał warstwę antyfoga? wiem, że jeden rodzaj rozpuszczalnika da radę to rozpuścić, jednak osoba od której brałam go na testy, niestety już tego rozpuszczalnika nie posiada Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 Naprawdę taki problem kupić nowy wizjer? Quote Link to post Share on other sites
paschendaele Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 nowy kosztuje 100zł za sztukę, ja potrzebuję 2 a kasy brak Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 Powiedziałbym polerować mechanicznie a nie traktować chemią jednak w tym momencie, mózg zaczął mi dla odmiany pracować i pomyślałem a jak szlag trafi strukturę wewnętrzną poliwęglanu dzięki czemu kulka bez najmniejszego problemu zniszczy mi gałkę oczną? To do jasnej ciasnej kup zwykłe atestowane okulary może nie tak lansiarskie jak essy ale chronią. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts