Winiacz Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 (edited) Wygląda na to że zdechłą u mnie część zamienna #71 - ten mały plastikowy pieprznik po którym ślizga się lufa zewnętrzna. (zdjęcie sprawnego elementu, u mnie cały popękał i wyleciał.) Wiem że repliki WE niekoniecznie trzymają się standardów innych producentów. Więc 3 pytania: 1. Czy pasują elementy innych producentów? 2. Czy robi je ktoś z metalu? 3. Czy jest jakikolwiek sklep w PL w którym można to nabyć? Edited November 12, 2013 by Winiacz Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 inni producenci nie mają takiego elementu nawet. Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Dołączam się do pytania - mi taka część właśnie na dniach pękła. Coś mi mówi, że trzeba będzie zrobić taką samemu. Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Można zrobić. Tylko nie rób tego z duralu bo się będzio cieło. Tylko stal lub plastik, ja polecam utwardzony teflon. Tylko jak dorwać :P Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 I tak nie mam oryginału na wzór. Pozostaje szukać jakiegoś sklepu który by to miał/mógł ściągnąć. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 jak znajdziesz zagranico, to mogę Ci ściągnąć. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 http://www.evike.com/products/37329/ Jestem za głupi żeby znaleźć dostępność. No i 7$ to trochę jak dla mnie dużo za takie gówienko, zważając że kupiłbym kilka najchętniej. Quote Link to post Share on other sites
MacKraw Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Ewentualnie możesz dać na serwis specshopowi i będą zmuszeni ściągnąć tę część. I pewnie wyjdzie taniej :) Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 No to te 7 dolarów to czysty żart..... Ja kumplom robiłem za piwo..... i i tak czułem się jak kanciarz :P Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 Nie zostały Ci jakieś zapasy? Quote Link to post Share on other sites
blackest Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 @Winiacz: miałem kiedyś Colta WE i dokładnie ten sam problem. Prawdopodobnie też posiadam luzem tą część... poszukam i dam znać. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 2, 2019 Report Share Posted November 2, 2019 Witam. mam takie części wycięte na laserze ze stali. Tylko otwór trzeba nagwintować . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts