amilewski Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Witam Państwa serdecznie :D Tak wiem, czytałem już, że snajper to nie taka fajna fucha - wiem o tym, wiem również, że nie kupię dobrej snajperki za jakieś marne pieniądze. Ale mam takie pytanko, czy nie da się stworzyć snajpera z karabinem wyborowym, ale lekkim (zamiast lunety mogę nawet używać kolimatora) Byłem już na kilkunastu strzelankach z moim AGM 003 próbowałem nawet zabawić się w snajpera, pochować się w krzaki itp. i nawet takie coś mi się podobało :D Zrozumcie, mam 14 lat dużo kasy nie uzbieram, a nawet jakby to rodzice nie pozwolą mi tyle jej wydać, najwyżej do 350 zł. Strzelam się z kolegami w bardzo fajnym miejscu w lesie, gramy na flagi, które są oddalone od siebie o jakiś kilometr, więc nie potrzebuje takiej mocnej snajperki :) Chodzi mi o stworzenie takiego lekkiego snajpera, który często by się przemieszczał. I nie piszcie mi tu, że kupię jakieś gówno! Bo nie potrzebuję czegoś lepszego na moje warunki, jeżeli wejdę w ASG głębiej i będę miał zamiar jeździć na jakieś oficjalne wypady (oczywiście kiedy podrosnę :D) to sprawię sobię coś lepszego, natomiast teraz nie potrzebuję jakiś firmówek z 600 fpsami. Proszę o zrozumienie ;) Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 (edited) "snajpera z karabinem wyborowym," Za 350zł nie jesteś w stanie kupić nic a co dopiero z kolimatorem. Cm032 jest tanią alternatywą ale oczywiście nie za 350zł... możesz kupić coś z komisu od kogoś zaufanego ale trzeba wiedzieć co się chce. Zaraz mnie wyśmieją ale swd a&k chodzą po 350zł (w tym moje ;p ) mają zasięg przewyższający stockowe aegi ale nie są to karabiny przystosowane dla lekkiego strzelca bo są to jednak typowe wiosła. Musisz wejść np na taiwangun czy inny gunfire i zobaczyc o co chodzi. http://www.taiwangun.com/ http://gunfire.pl/pol_m_Repliki-Airsoft-366.html Edited November 13, 2013 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 (edited) Przeczytałem ze zrozumieniem: http://gunfire.pl/pr...tgun-9870A.html i kulki http://gunfire.pl/pr...5g-1000szt.html. Miałem, strzelałem, replika ma zasięg >50 m ale musisz zdawać sobie sprawę, że typowej snajperki z niej nie zrobisz. Jeśli będziesz ją użytkował zgodnie z przeznaczeniem, będziesz o nią dbał, wytrzyma te dwa lata, które brakują Ci do startów w większych imprezach. Edited November 13, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
amilewski Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 Dobra, a czy nie nadawałaby się L96 AGM? Wiem, że nie jest lekka :D Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 (edited) Myślę, że jest temat o tym jak bardzo jest beznadziejna. Ze springów najtaniej sWd a&k. A aega tanio nie kupisz. Edited November 13, 2013 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 (edited) To już chyba lepiej załatwić szyny do shotguna AGM i na nim zainstalować kolimator niż próbować wykombinować coś za 300zł co i tak nie będzie snajpą. Edited November 13, 2013 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
amilewski Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 No dla was może być beznadziejna :) A co jeśli bym nie tuningował tego SVD, dobrze by się sprawowało :D? Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 No dla was może być beznadziejna :icon_smile: A co jeśli bym nie tuningował tego SWWWWWWWD, dobrze by się sprawowało :icon_biggrin:? Ile chcesz mieć zasięgu? Jaką mamy pewność, że nie wybijesz komuś zębów z 570 fps? Quote Link to post Share on other sites
amilewski Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 Nie potrzebuję bardzo dużego, tyle ile jest w stock SWD mi wystarczy, a zębów nie wybiję bo od razu kupię broń boczną i nie mam zamiaru wybijać komuś zębów, ani w ogóle celować w twarz xD Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 W stoku to swd ma tyle co agm003 więc właściwie to sprawa rozwiązana. Quote Link to post Share on other sites
amilewski Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 To czemu kosztuje pięć razy więcej? Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 (edited) Bo swd przerobisz na karabin snajperski a twojego shotguna nie... Poza tym jest z metalu i w miarę dobrze wykonany. Pisałem, że w komisie masz już po tuningu w cenie nowego modelu bez tuningu. Edited November 13, 2013 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
amilewski Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 Rozumiem :) Chyba kupię MP5K PDW Galaxy haha :) Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Będziesz miał zasięg twojego shotguna ale tryb auto. Quote Link to post Share on other sites
amilewski Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 No to chyba OK, nie :D? Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 To ja mam wiedzieć? :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
amilewski Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 Hahaha, no dobra :D Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Panowie. Forum to nie czat - następne lakoniczne odpowiedzi będą należycie nagradzane. Co do meritum: Kup sobie Bar 10 od JG i kolimator otwarty za 100 z allegro. Plany na tuning: 1. Seary 2. Komora PDI + Gumka Systema Energy + Precka Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 (edited) Buniek, jak zwykle masz rację, ale BAR-10 to już 400.- zł a do tego kolimator lub luneta to >100.- do tego dobre kulki, więc budżet 500-600 zł to minimum. Edited November 13, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
JoHnnY:D Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Buniek, jak zwykle masz rację, ale BAR-10 to już 400.- zł a do tego kolimator lub luneta to >100.- do tego dobre kulki, więc budżet 500-600 zł to minimum. Chyba, że odpuści sobie ten kolimator, albo dozbiera kasy ;)! Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Zrozumcie, mam 14 lat dużo kasy nie uzbieram, a nawet jakby to rodzice nie pozwolą mi tyle jej wydać, najwyżej do 350 zł. Strzelam się z kolegami Do tego napisał, że starczy mu zasięg stockowego sWd. Zaraz ktoś poleci sr-25... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Dla tego w wyniku przeczytania Jego postu, poleciłem Mu 9870A. Quote Link to post Share on other sites
amilewski Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 Widzę, że nie jesteście w stanie mnie zrozumieć :) Ja tylko odpowiedziałem na zadane pytanie, kiedy gość spytał mnie jaki zasięg jest mi potrzebny, bo wcześniej napisałem o SWD. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Trudno, widocznie jesteśmy zbyt tępi, nie dorastamy do Twojego poziomu... Przepraszam, już nie wtrącam się... Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 (edited) Witam tutaj ten "gość" od którego Ci chodzi. Nie podałeś czy ma to być spring czy aeg... Nie podałeś nawet gustu oraz tego co oczekujesz za 350zł. Napisałeś o mp5 galaxy to odpowiedziałem, że zysku zasięgu nie uświadczysz ale będziesz miał tryb auto. Jak kupisz springa typu swd to będziesz mieć zasięg oscylujący w granicach 70m. Napisz czego wymagasz bo siedzę tu a mi wskaźnik postów tu nie urośnie. Wytłumaczyłem o co nam chodzi i ja stąd znikam. Napisałem i tak za dużo. Edited November 14, 2013 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts