Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Glock 27 KJW i... kilka pytań.

Recommended Posts

Witam, na wstępię chciałbym zaznaczyć że o gaziakach nie wiem nic, poza minimalną, podstawową wiedzą.

Przymierzam się do zakupu klamki. Bardzo zależy mi na wymiarach, by były możliwie jak najmniejsze, z racji tego że raczej będzie to broń ostatniej szansy, do strzelania na naprawdę niewielkie odległości. Wypatrzyłem sobie Glocka 27 KJW (model KP-27), jak i zainteresowałem się Derringrem Marushina. Biorę pod uwagę też Glocka 23 KJW.

Zdaję sobie sprawę, że Derringer za typową broń boczną nie może służyć z racji tego że ma tylko 2 kulki.

Glock 23 ma też 20 FPS więcej od 27, więc z pewnością będzie uniwersalniejszy, 27 z kolei jest sporo mniejszy, ma mniej FPS.

Na stronie Taiwanguna brakuje też informacji o tym, czy G23 w wersji Heavy Weight ma hop-up.

Byłbym wdzięczny za pomoc w wyborze i przybliżenie plusów i minusów tych replik, z góry dzięki :)

Podczepię się pod temat. Również rozważam zakup G23 Heavy Weight KJW. Jednak moje wymagania są troszkę inne - potrzebuję Glocka do ćwiczeń na sucho tj. dobycie broni, zmiana maga. W zasadzie nie musi strzelać byle wyglądem, wagą i w miarę wykonaniem odpowiadał oryginałowi, posiadał ruchomy zamek.

Rozglądałem się również za sprężynami ale żadnej w ręku nie miałem poza takimi z odpustu...

Chciałbym się zmieścić w cenie maksymalnie 200zł.

Czy ten g23 KJW jest wart uwagi czy rozleci się przy dosyć częstych ćwiczeniach?

Pozdrawiam.