Attero Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Witam, na wstępię chciałbym zaznaczyć że o gaziakach nie wiem nic, poza minimalną, podstawową wiedzą. Przymierzam się do zakupu klamki. Bardzo zależy mi na wymiarach, by były możliwie jak najmniejsze, z racji tego że raczej będzie to broń ostatniej szansy, do strzelania na naprawdę niewielkie odległości. Wypatrzyłem sobie Glocka 27 KJW (model KP-27), jak i zainteresowałem się Derringrem Marushina. Biorę pod uwagę też Glocka 23 KJW. Zdaję sobie sprawę, że Derringer za typową broń boczną nie może służyć z racji tego że ma tylko 2 kulki. Glock 23 ma też 20 FPS więcej od 27, więc z pewnością będzie uniwersalniejszy, 27 z kolei jest sporo mniejszy, ma mniej FPS. Na stronie Taiwanguna brakuje też informacji o tym, czy G23 w wersji Heavy Weight ma hop-up. Byłbym wdzięczny za pomoc w wyborze i przybliżenie plusów i minusów tych replik, z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Nooah Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Podczepię się pod temat. Również rozważam zakup G23 Heavy Weight KJW. Jednak moje wymagania są troszkę inne - potrzebuję Glocka do ćwiczeń na sucho tj. dobycie broni, zmiana maga. W zasadzie nie musi strzelać byle wyglądem, wagą i w miarę wykonaniem odpowiadał oryginałowi, posiadał ruchomy zamek. Rozglądałem się również za sprężynami ale żadnej w ręku nie miałem poza takimi z odpustu... Chciałbym się zmieścić w cenie maksymalnie 200zł. Czy ten g23 KJW jest wart uwagi czy rozleci się przy dosyć częstych ćwiczeniach? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Ja swojego katowałem przez 6 miechów i działa. Jeśli jest to twój pierwszy gaziak to bierz ją :) Powinna Ci wystarczyć na początek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts