dybo Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Odchodzimy od tematu Panowie, z gumka Jest wszystko ok Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Zbyt slaba sprężynka popychacza dyszy. Wymien na nową lub skróć stara o 1-2 zwoje. Mógłbyś wytłumaczyć dlaczego? Bo od wczoraj się głowię i nie mam pojęcia skąd taki pomysł Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Mógłbyś wytłumaczyć dlaczego? Bo od wczoraj się głowię i nie mam pojęcia skąd taki pomysł Dysza w trakcie podawania kulki i cofania sie jest spowalniana naciskiem kolejnych kulek co powoduje nieszczeności. Skrócenie spręzynki pomoże na 100%. Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Zaraz biorę się za wymianę i opiszę co się stało:) Quote Link to post Share on other sites
Kormi24 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Czy ktoś może rozwiązał ten problem ? Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Wieczorem się okaże jak wymienię sprężynkę Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Niestety przy okazji regeneracji styków pękła mi blaszka także o efektach rozwiązania usterki podanej powyżej napiszę w przyszły weekend Quote Link to post Share on other sites
KafeleK Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Miałem to samo. Po wymianie kabli okazało się że w tym oczku co jest pod komorą podwijają się i podnoszą komorę, wystarczy wybić tyly pin zgiąć replikę do końca naciągnąć kable i zamykając cały czas naciągać. U mnie zadziałało. Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Tyle, że u mnie kable są puszczone na tył Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 Niestety, wymiana sprężynki od popychacza nie rozwiązała problemu. Ma ktoś inne pomysły albo miał podobny problem, który udało się rozwiązać? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 A listwa popychacza dyszy jest cała i zdrowa ? Replika do góry nogami też ma problemy ze strzelaniem ? Lufę Promyka czyściłeś ? Jakie kulasy ? Quote Link to post Share on other sites
Marmaj71 Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 Hmmm... Odwróć replikę do góry magazynkiem, włóż maga, strzel, jak wypluwa kulki to ok. Później znowu odwróć ją do góry magazynkiem i włóż maga, później go wyjmij i strzel, jak strzeli normalnie tzn., że masz za mocną sprężynę w magu i rozszczelnia Ci komorę ;) Mam nadzieję, że wiesz o co chodzi, bo trochę namotałem :D Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 Ja skumałem ale to chyba nie to :) Quote Link to post Share on other sites
Marmaj71 Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 Może i nie to, ale niech lepiej spróbuje :D Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Panowie, lufa wypucowana, kulasy G&G 0.28 a te testy o których mówicie wykonam w weekend jak będę miał dostęp do repliki. Quote Link to post Share on other sites
Raselix Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 A razem z gumką wymieniałeś dystanser?Bo miałem podobny problem i zmiana dystansera pomogła. Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Czy dysza opiera się o dolną część komory HU czy lekko odstaje do góry ? Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Podczas strzału nie mam pojęcia. Bez magazynków opiera się normalnie o dół komory. Wymiana dystansera nic nie dała niestety. Może wymiana głowicy na metalową np SHS by pomogła? Bo może końcówka głowicy cylindra jest zbyt ruchoma (mosiężna tuleja zamontowana w plastikowej głowicy) przez co kulki ją podnoszą do góry. Co o tym sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Umyłem dzis na wszelki wypadek gumkę hop up w mydle i cieplej wodzie oraz osuszylem. Po zamontowaniu bez zmian. Nie wiem czy to wazne ale jak strzelam na single to pierszy strzal jest jakby pusty a za drugim strzalem relika wypluwa po 2 kulki na raz. Problem sie pojawia niezależnie od tego jak bardzo skręcę hop up. Dla testow wziąłem mid cap aresa i zaczyna strzelać prawidlowo jak w magu siedzi około 90 kulasów. Jak dam więcej to wypluwa po 2 kulki co drugi strzał. Jakieś pomysły??? Zapomniałem dodać-po obróceniu repliki do góry nogami problem również występuje. Ktoś ma pomysł jak usztywnić komorę, żeby nie była podnoszona do góry? Quote Link to post Share on other sites
pioter Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Problem może polegać takrze na tym iż dysza jest minimalnie za krótka i opiera się na zbyt małej powieszchni komory.Jeśli komora jest odpowiednio dokręcona to może być kwestia dyszy. Quote Link to post Share on other sites
krolik1982 Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 czytam że nadal problem nie rozwiązany, ale może nie do końca miesiąca go rozwiąże Quote Link to post Share on other sites
leon24_36 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Witam Mam podobny problem tyle że z G36 CYMY CM003. Problem pojawił się po zakupie mid-ów również od Cymy. Magazynki powinny mieścić 150 kulek jednak ostatnie kulki z ładowarki wchodzą już ciężko (ładowarka na 100 kulek) i pierwsze strzały to właśnie bardziej przypominają plucie niż strzelanie, zjawisko powtarza się na wszystkich trzech midach, przy hi-capie nie ma tego problemu nawet przy maksymalnym podkręceniu. Replika kompletny stock. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Tak jak ktoś tu napisał, ładuj mniej kulek do magazynka to i problem zniknie. Bebechy masz wszystkie sprawne skoro piszesz ze jak załadujesz 50 kulek to wszystkie dobrze wylatują. Za duży opór na komorę idzie jak wsadzisz napchany magazynek. Ewentualnie spróbuj jakoś ustabilizować komorę. Quote Link to post Share on other sites
cinollozowski Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Mam taki sam problem z G&G TR4 MOD0, magazynki G&G midy 120bb w miare nowe, kulki G&G. Problem identyko dosłownie. Jak ładuje do maga mało kulek (do jakichś tam testów itp) to działa doskonale, tylko jak nabije do pełna to pierwsze kulki lecą mi pod nogi :D Gdzieś w innym wątku widziałem, że można też magazynki "pomęczyć" żeby sprężyna zmiękła. Tam polecali tzw. "formatowanie" do skutku, ale szybsze efekty przyniesie pewnie zostawienie nałądowanych magów przez noc. Pytanie tylko czy po takim zabiegu zamiast podawać dobrze ostatnie 80bb podawać będzie dobrze pierwsze 80bb i wyjdzie na to samo :D Quote Link to post Share on other sites
Zerahat Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Odnawiam temat. Od tygodnia jestem posiadaczem nowej repliki KWA SR10 i szczerze jestem w szoku za replika za 2 tys ma takie problemy. To samo co u was Panowie. Na połowie magazynka strzela jak złoto. W przypadku nabicia całego wypluwa po 2 lub 3 kulki. Ktoś to skutecznie rozwiązał ? Czy po prostu słać replikę na serwis i niech się bawią ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts