ariens Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 (edited) Mam problem z m4 KWA. Wymieniałem w niej kable jakieś 2 miesiące temu i przy podłączaniu silnika zniechęciłem się i schowałem replikę do szafy. Dziś w końcu poskładałem ją do kupy i pojawił się pewien problem. Gdy załaduję magazynek do pełna to replika w ogóle nie strzela albo pluje kulkami na 2-3 metry. Jak wyciągnę z magazynka ok 8-10 kulek to strzela tak jak powinna. To samo jest przy hi-capie, jak jest zbyt mocno podkręcony to nie strzela. Przy wymianie kabli nie ruszałem gumki ani komory, dysza chodzi poprawnie, sprężynka dociskająca górną część komory jest na swoim miejscu. Nie mam już pomysłów co to może być. Edited November 14, 2013 by ariens Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 nie ruszałeś przypadkiem komory? Tzn nie odkręcałeś tych śrubek trzymających dolną cześć komory? Quote Link to post Share on other sites
ariens Posted November 15, 2013 Author Report Share Posted November 15, 2013 Oczywiście przy wyjmowaniu gearboxa wykręcałem dolną część komory z body. Więc co sugerujesz? może być źle przykręcona? Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 tak. coś źle tam złożyłeś. Quote Link to post Share on other sites
ariens Posted November 15, 2013 Author Report Share Posted November 15, 2013 Liczyłem na bardziej konkretną odpowiedź z Twojej strony. Nie wiem co tam można źle złożyć, nie ma tam żadnych części. To jest tylko kawałek plastiku przykręcany do body dwiema śrubkami. Ale mimo wszystko odkręcę i przykręcę może to coś da. Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Odkopuję, udało się rozwiązać problem? Bo mam identyczny Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 a co robiłeś? Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 (edited) Wymieniłem gumkę na zieloną G&G, lufę na promyka. Generalnie po nabiciu maga do pełna bądź prawie do pełna, pierwsze kilka kulek zostaje wyplutych a potem wszystko jest ok i do końca są podawane bardzo dobrze. I taki problem z każdym magiem a mam midy od Aresa i KA. Oczywiście gearbox był rozkręcany w celu wymiany kabli i tłoka na prometheusa ale według mnie dolna część komory jest właściwie przykręcona, bo jeśli byłaby źle przykręcona to by wszystkie kulki były wypluwane Edited November 29, 2013 by dybo Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 A może.... jest zimno? Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Problem pojawia się od kilku miesięcy Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Zbyt slaba sprężynka popychacza dyszy. Wymien na nową lub skróć stara o 1-2 zwoje. Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Ale to dlaczego problem pojawia się przy pierwszych kulkach a nie przy wszystkich? Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Wyczyść gumkę, może jest zabrudzona. Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Panowie, problem jest na początku, dalej znika. Generalnie zrobiłem próbę i do mid capa załadowałem około 50 kulek i od pierwszych strzałów idzie elegancko, problem jest wtedy jak nabiję np 100 kulek Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Zbyt slaba sprężynka popychacza dyszy. Wymien na nową lub skróć stara o 1-2 zwoje. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 ok, to już wiem. mocna sprezyna midcapa odpycha górną połowów komory hupup i rozszczelnia Ci układ Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Macie jakieś propozycje rozwiązania problemu? Najlepiej bez ingerowania w magi bo w tych od aresa nie mogę wyciągnąć sprężyny. Mimo wszystko górna część siedzi nieruchomo ponieważ trzymają ją te prowadniki po bokach które wchodzą w żłobienia w lufie zewnętrznej Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Wymieniłem gumkę na zieloną G&G, oczywiście gumkę zmodyfikowałeś pod kwa? :) Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Tzn? Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 czy obciąłeś ten wewnętrzny cypideusz ;) w gumce Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 nie, nic nie obcinałem i w sumie przeglądając forum pierwszy raz spotykam się z komentarzem odnośnie wycinania czegokolwiek w gumce Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 kwa nie mam na testy :P ale słyszałem od paru osób o takich patentach Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 kwa nie mam na testy :icon_razz: ale słyszałem od paru osób o takich patentach To dopytaj tych "pateńciażów" o czym oni pier... za przeproszeniem bo większych bredni to ja w życiu nie słyszałem. No chyba że cm028 jest niezniszczalna, a Anna Nicole Smith wyszła za mąż z miłości. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 (edited) przy okazji podpytam odnośnie tematu może dybo pomoże ten link http://forum.wmasg.p...efender-asgkwa/ #5 Edited November 30, 2013 by mike88 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Skrócenie gumki to żadna modyfikacja powodująca jej lepsze założenie w komorach KWA... po prostu nie będzie jej nadmiar wystawał z komory. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts