Foka Posted February 1, 2003 Report Share Posted February 1, 2003 znowu pudlo niech bedzie... dam podpowiedz... na zdjeciu mam taka sama koszulke jak Ventilatorr na awatarze :) jak teraz nie zgadniesz to jestes slepy ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest LooK OuT! Posted February 1, 2003 Report Share Posted February 1, 2003 Artykul pt. "Blaszanka - inna formuła strezlań dynamicznych", zdjecie tytulowe, s.56 ten czlowień najbardziej z lewej i dolne zdjecie, s.58 przechadzasz sie liczac costam (moze naboje? :P ) pod bialym namiotem... Tylko koszulka sie zgadza, ale za Chiny Ludowo - Demokratyczne bym Ciebie na tych zdjeciach nie poznal :P Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 2, 2003 Report Share Posted February 2, 2003 ja sie bie poznalem :) ale na tym pierwszym zdjeciu to chyba po prawej? nie mam gazety pod reka ale generalnie - tak, to ja :) moze byc dumny z identyfikacji ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest LooK OuT! Posted February 2, 2003 Report Share Posted February 2, 2003 Chyba zmienie nazwisko na "Rutkowski" ;) Quote Link to post Share on other sites
Misiek Posted February 2, 2003 Report Share Posted February 2, 2003 ja siebie poznalem :)a nie prawda - sam ci paluchem pokazałem twoje krzywe nogi - mimo, że gazeta była twoja :P Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted February 5, 2003 Report Share Posted February 5, 2003 W omawianym numerze Strzału mozna zobaczyc kilka zdjec broni FN: Minimi Mk 46 oraz F2000. Hostuję stronę poświęconą zdjęciom z ubiegłorocznego MSPO 2002, zerknij, można tam znaleźć kika fotografii FN F2000, a nawet nowego tarnowskiego WKW. http://www.mspo2002.prv.pl Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 Odświeżąjąc chyba najstarszy z wątków tego podforum napiszę, że WKW Wilk ma zostać wdrożony do produkcji (a zatem jest szansa na zakupy wojskowe), a jego oficjalna nazwa brzmi obecnie 12,7 mm wkbw Tor. Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 Tor, hmmm, to chyba nawiązanie do nordyckiej mitologi, nieźle nieźle 8) Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 Thor, Odyn, Oden, Wotan, Wodan :) -- Rzez Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 Tor, hmmm, to chyba nawiązanie do nordyckiej mitologi, nieźle nieźleNie. Do aktynowców. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 A nie do PKP? ;) Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 Tak prawdę mówiąc, to upały już tak mnie wykańczają, że zaczynam się zastanawiać czy to nie było czasami Tal i nie dam głowy, że się wyżej nie pomyliłem, w każdym razie, coś krótkiego na T :wink: Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 90TH - Tor, zgadza się REMOV. SouthMan - Mendelejew się kłania :wink: Edit. 81Tl - Tal :wink: Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 Tor (Th, łac. thorium) - pierwiastek chemiczny, aktynowiec. Nazwa pochodzi od imienia jednego z bogów nordyckich Thora. Ha, wiedziałem że zachacza o mitologię :twisted: A z chemii u mnie bardzo cienko :P Quote Link to post Share on other sites
Guest LooK OuT! Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 Mysle, ze w nazwie uzyskano przy okazji efekt "boskosci" nowej broni :-) REMOV, czy wersja produkcyjna bedzie sie roznic od tej widzianej na targach w 2003? Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted July 30, 2005 Report Share Posted July 30, 2005 czy wersja produkcyjna bedzie sie roznic od tej widzianej na targach w 2003?Jednak 12,7 mm wkbw Tor, jak pisałem wcześniej. Tak, wersja produkcyjna będzie się różniła od modelu oraz prototypów (nie wiem, który był pokazywany w Kielcach, chyba prototyp), ale zmiany będą raczej kosmetyczne (m.in. inne rozwiązanie tylnej podpory). A w ogóle to sobie wczoraj postrzelałem chwilę z Alexa, chyba najładniejsza z polskich konstrukcji strzeleckich :wink: Quote Link to post Share on other sites
Guest LooK OuT! Posted July 30, 2005 Report Share Posted July 30, 2005 A w ogóle to sobie wczoraj postrzelałem chwilę z Alexa Domagam sie rozwiniecia tematu! Czymze jest Alex? :) Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted July 30, 2005 Report Share Posted July 30, 2005 http://tinyurl.com/bqhxc http://tinyurl.com/cxqo4 pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts