BigZ Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Witam. Mam gietę cymy. Na pierwszej strzelance, po wystrzeleniu niecałego highcapa silnik zaczął "pierdzieć" i nie strzelał. Pomyślałem, że może bateria siadła. Na drugiej, już na początku silnik odmówił posłuszeństwa. Na szczęście jeden współuczestnik zobaczył, że mam problem, wziął moją broń, pokręcił jakąś śrubkę w rączce (powiedział, że od docisku silnika) i było git. Potem chciałem sobie postrzelać na działce, ustawić hop-up itp. ale, co za niespodzianka, znowu silnik. Tylko, że tym razem kręcenie śrubką na niewiele się zdało, bo broń jak nie strzelała, tak nie strzela. Jestem nowicjuszem i nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że tłok jakby się nie napina, a silnik pracuje. Dzięki z góry za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 A mógłbyś zrobić jakiś filmik ze swoim problemem? Bo nie mogę dojśc po opisie o co chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Możliwe ze dojechałeś którąś z zębatek, poprzez nieumiejętną regulację docisku silnika. spróbuj zdjąć rączkę i wyjąć silnik i zobaczyć czy zębatka silnikowa jest cała. Quote Link to post Share on other sites
BigZ Posted November 18, 2013 Author Report Share Posted November 18, 2013 Rozebrałem gietę (narazie gb jeszcze nie chciałem) i wydaje mi się, że to tłok się zablokował w tylnym położeniu. Quote Link to post Share on other sites
Japtuch01 Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 odpowiadam nie w czas ale moze inni uzytkownicy kiedys skorzystaja mialem to samo w swojej giecie i zacial sie tlok glowilismy sie z kumplem co zrobic az wkoncu sie poddalismy i wyslalismy na serwis. ale teraz sprobowal bym odwrocic bieguny zeby silnik ruszyl w druga strone i powinien sie odblokowac. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 Fajnie,tylko wtedy jeszcze gorzej będzie dla repliki,bo zębatki i tłok zatrzymają się na antyreversalu. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 Fajnie,tylko wtedy jeszcze gorzej będzie dla repliki,bo zębatki i tłok zatrzymają się na antyreversalu. Tak to jest jak ktoś doradza nie znając budowy wewnętrznej :v Quote Link to post Share on other sites
Japtuch01 Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 poki co replika smiga nic sie nie zacina, Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts