kemot1997 Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Witam wszystkich, w związku z tym ,że ja za bardzo się na tym nieznam, przedstawiam sprawę Wam. A sprawa ma się następująco, mój brat chce sobie kupić karabin snajperski tak do 500zł. Karabinu ma używać do strzelania rekreacyjnego, czyli do "celu". Wiem ,że pewnie powiecie ,aby kupił wiatrówkę, sam mu to mówiłem, ale on się uparł. Co moglibyście mi ,a raczej mojemu bratu polecić? Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 NIC. Snajperka to masz celność 60m+ za 500zł tyle nei osiągniesz. Najtańsza snajperka chyba to mancraft+ chińska baza. Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 http://www.taiwangun.com/sniper-rifle-svd-style-koer I nawet nie trzeba lunety, bo ma otwarte przyrządy celownicze. W sam raz do strzelania do celu, kolega ma, strzelałem, fajna, tylko trzeba trochę w łąpie mieć żeby większą ilość razy przeładować(50 z rzędu to wyczyn) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 http://www.taiwangun...-svd-style-koer I nawet nie trzeba lunety, bo ma otwarte przyrządy celownicze. W sam raz do strzelania do celu, kolega ma, strzelałem, fajna, tylko trzeba trochę w łąpie mieć żeby większą ilość razy przeładować(50 z rzędu to wyczyn) Chyba kpisz. Żeby nie było, posiadam taką replikę i po wyjęciu z pudełka nie nadaje się do strzelania. Żeby cokolwiek z tego zrobić potrzeba dużo: 1. Czasu 2. Umiejętności 3. Pieniędzy Quote Link to post Share on other sites
JoHnnY:D Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Na snajperkę tylko to :D. Tak na serio, to namów brata na AEG'a :P, bo "snajperka" do 500zł to nie snajperka ;) to BAZA pod snajperkę :P. Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 (edited) Jeśli chodzi o twojego brata: Ile ma lat? (zakładam że młodszy, a ty masz 16 lat) Czy zamierza robić z tym karabinem coś innego niż strzelać do tarczy? (jeśli nie to kup mu "snajperkę" - wiatrówkę strzelającą śrutem BB) Jeśli ma zamiar kiedyś zacząć bawić się w ASG to powiedz mu to co my mówimy - nie ma "snajperki" do 500 zł, a nawet mając w rękach sprzęt za trzy-cztery tysiące umiejętności potrzebne do BEZPIECZNEGO wykorzystania takiej repliki przerastają wielu graczy asg, i wymagają kilku lat wprawy nie tylko w strzelaniu, ale i technikach skrytego poruszania się, ukrycia, znajomości terenu, oraz "last but not least " dłubania w swojej replice i jej poprawnej obsługi w warunkach poza walką. Edited November 18, 2013 by Tomek P-ń Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 http://www.taiwangun...-svd-style-koer I nawet nie trzeba lunety, bo ma otwarte przyrządy celownicze. W sam raz do strzelania do celu, kolega ma, strzelałem, fajna, tylko trzeba trochę w łąpie mieć żeby większą ilość razy przeładować(50 z rzędu to wyczyn) Takich herezjii jeszcze nie czytałem. Jeśli chodzi o twojego brata: Ile ma lat? (zakładam że młodszy, a ty masz 16 lat) Czy zamierza robić z tym karabinem coś innego niż strzelać do tarczy? (jeśli nie to kup mu "snajperkę" - wiatrówkę strzelającą śrutem BB) Jeśli ma zamiar kiedyś zacząć bawić się w ASG to powiedz mu to co my mówimy - nie ma "snajperki" do 500 zł, a nawet mając w rękach sprzęt za trzy-cztery tysiące umiejętności potrzebne do BEZPIECZNEGO wykorzystania takiej repliki przerastają wielu graczy asg, i wymagają kilku lat wprawy nie tylko w strzelaniu, ale i technikach skrytego poruszania się, ukrycia, znajomości terenu, oraz "last but not least " dłubania w swojej replice i jej poprawnej obsługi w warunkach poza walką. Nic dodać, nic ująć... Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 http://www.taiwangun...-svd-style-koer I nawet nie trzeba lunety, bo ma otwarte przyrządy celownicze. W sam raz do strzelania do celu, kolega ma, strzelałem, fajna, tylko trzeba trochę w łąpie mieć żeby większą ilość razy przeładować(50 z rzędu to wyczyn) Właśnie zrobiłem 100 na prawej i 100 na lewej (m160 gg nówka) ciężko było lewą to chwycić. Szczególnie umięśniony nie jestem bo wysiadam na 40 pąpce ;P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts