Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Karabin snajperski

Recommended Posts

Witam wszystkich,

w związku z tym ,że ja za bardzo się na tym nieznam, przedstawiam sprawę Wam.

A sprawa ma się następująco, mój brat chce sobie kupić karabin snajperski tak do 500zł.

Karabinu ma używać do strzelania rekreacyjnego, czyli do "celu".

Wiem ,że pewnie powiecie ,aby kupił wiatrówkę, sam mu to mówiłem, ale on się uparł.

Co moglibyście mi ,a raczej mojemu bratu polecić?

Z góry dzięki za odpowiedź.

http://www.taiwangun...-svd-style-koer

I nawet nie trzeba lunety, bo ma otwarte przyrządy celownicze. W sam raz do strzelania do celu, kolega ma, strzelałem, fajna, tylko trzeba trochę w łąpie mieć żeby większą ilość razy przeładować(50 z rzędu to wyczyn)

Chyba kpisz. Żeby nie było, posiadam taką replikę i po wyjęciu z pudełka nie nadaje się do strzelania. Żeby cokolwiek z tego zrobić potrzeba dużo:

1. Czasu

2. Umiejętności

3. Pieniędzy

Jeśli chodzi o twojego brata:

Ile ma lat? (zakładam że młodszy, a ty masz 16 lat)

Czy zamierza robić z tym karabinem coś innego niż strzelać do tarczy? (jeśli nie to kup mu "snajperkę" - wiatrówkę strzelającą śrutem BB)

Jeśli ma zamiar kiedyś zacząć bawić się w ASG to powiedz mu to co my mówimy - nie ma "snajperki" do 500 zł, a nawet mając w rękach sprzęt za trzy-cztery tysiące umiejętności potrzebne do BEZPIECZNEGO wykorzystania takiej repliki przerastają wielu graczy asg, i wymagają kilku lat wprawy nie tylko w strzelaniu, ale i technikach skrytego poruszania się, ukrycia, znajomości terenu, oraz "last but not least " dłubania w swojej replice i jej poprawnej obsługi w warunkach poza walką.

Edited by Tomek P-ń

I nawet nie trzeba lunety, bo ma otwarte przyrządy celownicze. W sam raz do strzelania do celu, kolega ma, strzelałem, fajna, tylko trzeba trochę w łąpie mieć żeby większą ilość razy przeładować(50 z rzędu to wyczyn)

Takich herezjii jeszcze nie czytałem.

Jeśli chodzi o twojego brata:

Ile ma lat? (zakładam że młodszy, a ty masz 16 lat)

Czy zamierza robić z tym karabinem coś innego niż strzelać do tarczy? (jeśli nie to kup mu "snajperkę" - wiatrówkę strzelającą śrutem BB)

Jeśli ma zamiar kiedyś zacząć bawić się w ASG to powiedz mu to co my mówimy - nie ma "snajperki" do 500 zł, a nawet mając w rękach sprzęt za trzy-cztery tysiące umiejętności potrzebne do BEZPIECZNEGO wykorzystania takiej repliki przerastają wielu graczy asg, i wymagają kilku lat wprawy nie tylko w strzelaniu, ale i technikach skrytego poruszania się, ukrycia, znajomości terenu, oraz "last but not least " dłubania w swojej replice i jej poprawnej obsługi w warunkach poza walką.

Nic dodać, nic ująć...

Właśnie zrobiłem 100 na prawej i 100 na lewej (m160 gg nówka) ciężko było lewą to chwycić.

Szczególnie umięśniony nie jestem bo wysiadam na 40 pąpce ;P