tymekgluchpl Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Witam! Mam taki problem a mianowicie, gdy podłączam baterię do repliki i wciskam spust słychać tylko "kliknięcie" i po chwili kable wraz z baterią zaczynają się strasznie grzać. Jakieś pomysły? I drugie pytanie jaki dwójnóg by do tego pasował i jaka bateria? Prosze o odpowiedz z góry pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 :google: "replika nie strzela, grzeje się bateria..." Link to post Share on other sites
tymekgluchpl Posted November 20, 2013 Author Report Share Posted November 20, 2013 wpisywałem już coś takiego, i mówili że jest to zwarcie jest taka możliwość? Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 (edited) :maniak_killer: Co drugi dzień na tym forum są zakładane dokładnie takie same tematy, do znudzenia się to czyta.... :szukaj: Edited November 20, 2013 by verb007 Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Witam! Mam taki problem a mianowicie, gdy podłączam baterię do repliki i wciskam spust słychać tylko "kliknięcie" i po chwili kable wraz z baterią zaczynają się strasznie grzać. Jakieś pomysły? I drugie pytanie jaki dwójnóg by do tego pasował i jaka bateria? Prosze o odpowiedz z góry pozdrawiam. Mam pomysł: 1. Weź gumkę recepturkę i zaczep o spust tak aby był w tylnej pozycji. 2. Podłącz baterię 3. zostaw na 5 minut pracujące Po operacji nic już nie będzie się nagrzewać. Link to post Share on other sites
tymekgluchpl Posted November 20, 2013 Author Report Share Posted November 20, 2013 karabin bedzie strzelał? Link to post Share on other sites
tymekgluchpl Posted November 20, 2013 Author Report Share Posted November 20, 2013 chodzi o to, że karabin wogle nie strzela tylko jak nacisne spust słychać klikanie tak jak w temacie. Link to post Share on other sites
tymekgluchpl Posted November 20, 2013 Author Report Share Posted November 20, 2013 pomocy!!!!!!! Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 (edited) pomocy!!!!!!! Zrobiłeś jak pisałem? mam nadzieję, że nie.... Jesteś pewien, że baterie podłączasz odpowiednimi stykami? Bateria naładowana? Tłok z przodu czy z tyłu? silnik się rusza? masz gwarancje? Edited November 20, 2013 by LastSniper Link to post Share on other sites
goroth Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 LastSniper - dobry kawał, albo inaczej "jak rozwalić elektronikę vol.1." tymekgluchpl - wszystko jest na forum, nawet możesz poczytać o takich samych sytuacjach w innych replikach bo to najczęściej jest podobny problem. Jeśli replikę kupowałeś nową i jest na gwarancji to napisz/pójdź do sklepu tam ci powinni pomóc. Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 LastSniper - dobry kawał, albo inaczej "jak rozwalić elektronikę vol.1." tymekgluchpl - wszystko jest na forum, nawet możesz poczytać o takich samych sytuacjach w innych replikach bo to najczęściej jest podobny problem. Jeśli replikę kupowałeś nową i jest na gwarancji to napisz/pójdź do sklepu tam ci powinni pomóc. :icon_mrgreen: Rozwiązuje za to sprawę grzania się kabli :hahaha: Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 :icon_mrgreen: Rozwiązuje za to sprawę grzania się kabli :hahaha: Raz a dobrze :teeth: Link to post Share on other sites
tymekgluchpl Posted November 20, 2013 Author Report Share Posted November 20, 2013 ok problem z głowy. Okazało się że kable są do d**y. Jak podłączałem batke do tego drugiego łącza wszystko jest git. Muszę teraz tylko znależć jakieś kable i wszystko połączyć thx. :icon_lol: Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Do innego łącza? Do pralki? Link to post Share on other sites
goroth Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Może do innej repliki.... Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Czyli wydajność prądowa. Tak czy inaczej mój sposób zaowocowałby i tak wymianą kabli. Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Czyli wydajność prądowa. Tak czy inaczej mój sposób zaowocowałby i tak wymianą kabli. Może i nawet repliki :teeth: Link to post Share on other sites
tymekgluchpl Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 znowu żle tym razem replika wogule nie działa kręci się tylko silnik... w sensie jakby silnik nie dotykał zębatek :icon_confused3: Link to post Share on other sites
goroth Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Jeśli kupowałeś ją w sklepie i nie rozkręcałeś Gb to oddaj na gwarancję, w innym przypadku radze skontaktować się z jakimś zaufanym serwisantem z wmasg. Link to post Share on other sites
tymekgluchpl Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 znasz jakiegoś? Link to post Share on other sites
goroth Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Na forum jest temat o ile nie nawet dział w którym masz serwisantów i opinie o nich, ja żadnego nie mogę ci polecić bo nigdy z usług serwisantów nie korzystałem. Napisz do LastSniper on do jakiegoś wysyłał i był zadowolony. Link to post Share on other sites
tymekgluchpl Posted November 24, 2013 Author Report Share Posted November 24, 2013 Spoko problem naprawiłem (okazało się że silnik nie dokręcony) ale znowu jest problem z "tykaniem" :icon_confused: :icon_cry: Nie wiem co mam już robić, silnik wyregulowany wszystko wygląda na działające, może GB otworzyć? Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Spoko problem naprawiłem (okazało się że silnik nie dokręcony) ale znowu jest problem z "tykaniem" :icon_confused: :icon_cry: Nie wiem co mam już robić, silnik wyregulowany wszystko wygląda na działające, może GB otworzyć? Kup sobie porządną baterie do tej repliki kuźwa..... Żadnych wniosków nie wyciągasz i nie myślisz logicznie. Link to post Share on other sites
tymekgluchpl Posted November 25, 2013 Author Report Share Posted November 25, 2013 Kup sobie porządną baterie do tej repliki kuźwa..... Żadnych wniosków nie wyciągasz i nie myślisz logicznie. porządną czyli lipola? Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 porządną czyli lipola? Hmmmm porządna bateria hmmmmm pewnie mam do wyboru lipola i...... nimh.... wezme nimh bo są lepsze. Link to post Share on other sites
Recommended Posts