Nitro Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Chcesz wydać 1.2k za plastikową replikę, gdzie za połowe tego sianka masz stalowe SRC? Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Ty patrzysz na to od strony gracza ASG - ja od strony przyszłego rekonstruktora. Nie biorę UMG od G&G (full plastik "jak oryginał"), a niestety do SRC ciężko o teleskopową kolbę, nie wiem jak z szyną RIS na korpus i czy da się wymienić hop-up'a. Niestety Umarex wysoko się ceni ze względu na markę i licencję. Dlatego nie wiem, czy nie odpuścić sobie na razie MP5 i czyhać na HK416 od VFC albo WE. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 (edited) Jeżeli planujesz reko, to kup gbb. Widziałem bodajże umarexa w gf, a tam możesz żonglować ostrymi częściami do woli, łącznie z triggerboxem, kolbami itd. Niestety nawet z perspektywy reko wymieniona przez ciebie replika to crap. Co do reszty twoich wątpliwości. Zarówno szyny da się zakładać, jak i hopka również wymienisz. Kolby teleskopowe idzie dostać za granicą, może nawet jak z czechami zagadasz, to ci podmienią w replice. Edited October 26, 2016 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 (edited) O to miło :icon_smile: GBB nie biorę na razie - w Tatrach to jednak zima mroźna :icon_razz: Co do szyn to miałem tylko wątpliwości do wymiarów korpusu, żę trzeba tylko od SRC itp. Na dniach spytam się Bohemii czy dałoby radę z tą kolbą. Może jutro coś zmontuje na GF mówiąc już o tuningu, to wrzucę tu dla poglądu, czy coś zmienić itp. //EDIT Znalazłem taki twór wiszący na komisie: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/740254 Opis obrzydza mnie :P Jutro dzwonię po szczegóły - jaki maksymalny przebieg powinna mieć używana replika, żeby nie dać zrobić się w przysłowiowe "bambuko"? Chodzi mi raczej kulki/rok, bo raczej nie uwierzę w 1000 kulek przez 2 lata patrząc na stan wizualny. Edited October 26, 2016 by Kryngerus Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 (edited) Odpuść. Zajechana replika za wygórowane pieniądze. Kup nówkę w podstawowej wersji, i poszukaj kolby za granicą, lub weź alternatywną typu kolba ump,pdw itd. Z tego co widziałem to jednostki też z takimi biegają. Od siebie polecę ostrą kolbę stałą. Jakość H&K, a w dodatku masa miejsca na lipola. Edited October 26, 2016 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Wiem, myślałem nad Cymą i piłowaniu jak napisał kolega wyżej. http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/161604-[s/Z]-MP5-/-M9-/-MP40 warte uwagi? Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted October 27, 2016 Report Share Posted October 27, 2016 Dobra, ten B&T to widzę całkowity polimer a nie metal :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts