jasiu11181 Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Witam, powiedzcie mi czy tak powinna chodzić broń Podczas strzelania seriami słyszę dziwne jakby ,,cofanie się'' jakiegoś mechanizmu. Jestem jeszcze zielony w tych sprawach dlatego kieruje się z pomocą do Was. I często podczas przełączania trybu ognia na semi nie da rady oddać strzału i muszę przełączać ponownie. I przy seriach pierwsze kulki jakby słabiej leciały. Mam zamiar wymienić gumkę HU i rozebrać mechanizm zmiany trybu ognia. A broń kupiłem używaną i podejrzewam że było coś przy niej grzebane a gumka HU nie była wymieniana. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Brzmi jak problem z zatrzaskiem przeciwpowrotnym (antireversalem). Jeśli czujesz się na siłach - rozbieraj jak najszybciej, strzelając dalej w ten sposób szybko coś się rozleci. Quote Link to post Share on other sites
jasiu11181 Posted November 24, 2013 Author Report Share Posted November 24, 2013 A mógłbyś mi powiedzieć gdzie jest mniej więcej umiejscowiony albo jakiś czytelny i łatwy schemat dać? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Na filmiku jest akurat GB V.2, ale w V.3 wszystko jest podobne. Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 (edited) To już jest liga wyższa. Musiałbyś rozebrać Gb. żeby się do niego dostać. Jeżeli będzie to Twój pierwszy demontaż Gb. to polecam poszukać poradników jak tego dokonać na YouTube. Jeśli jednak nie czujesz się na siłach, ani nie masz zdolności naprawczych, to lepiej tego nie robić, bo będziesz miał problem ze składaniem. Łap poradnik jak masz to zrobić + ten wyżej co wiciok podesłał też się przyda. Życzę powodzenia! Edited November 24, 2013 by Vaco Quote Link to post Share on other sites
jasiu11181 Posted November 24, 2013 Author Report Share Posted November 24, 2013 To jednak stawiacie, że problem stanowi zatrzask przeciwpowrotny? Quote Link to post Share on other sites
jasiu11181 Posted November 24, 2013 Author Report Share Posted November 24, 2013 Problem znaleziony, rozebrałem gb i sprężyna od wstecznika połamana Zębatki i reszta ok. Jutro zamawiam Tłok i jakieś pierdoły i składam :D trzymajcie kciuki :) pierwsze rozłożenie GB i podejrzewam że trochę się pomęczę przy składaniu Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 No to kolego grubo żeś pojechał, rozkładając pierwszy raz gb o 22:00. Mam nadzieję, że z pierwszym składaniem do 01:00 się wyrobisz, tak by działało. Życzę powodzenia i przy następnym rozebraniu poczytaj o tym jak go przesmarować (usunąć litr smaru, który zaaplikowali Chińczycy) poprawnie ustawić podkładki pod zębatki i tak dalej. Wtedy replik będzie ładniej działać i będziesz zadowolony na pewno! Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Ja swój pierwszy GB w mp5 rozkładałem o 2 w nocy skończyłem o 3 i wszystko działało, może fart? :D Quote Link to post Share on other sites
jasiu11181 Posted November 25, 2013 Author Report Share Posted November 25, 2013 Macie może schemat spustu? I jakiego smaru użyć? Quote Link to post Share on other sites
jasiu11181 Posted November 25, 2013 Author Report Share Posted November 25, 2013 I jak możecie to dajcie link z pasującą niedrogą komorą HU i tłokiem. Ta komora podejdzie? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_197&products_id=5646&name=Cyma_-_Komora_HopUp_do_AK Quote Link to post Share on other sites
jasiu11181 Posted November 27, 2013 Author Report Share Posted November 27, 2013 (edited) Składałem dzisiaj GB. Chciałem wymienić łożyska bo były plastiki, zamówiłem 7 mm a tu widocznie są 6 mm. Podłączam baterie i na semi oddaje parę strzałów i koniec, spust chodzi ale nie ma strzału. Środkowa zębatka coś żle zazębia w pewnym momencie, ale nie widać po żadnej żeby były zjechane czy coś i zębatka silnikowa dość głośno chodzi. Wysokość silnika reguluje się podkładkami? I silnik w koszyku jest dość luźny i jak ruszam nim to czasem chodzi głośniej czasem ciszej. Korzystałem z tej strony http://www.koalicjap...hp?readmore=445 Edited November 27, 2013 by jasiu11181 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts