Kunrad Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Witam maniaków ,otóż w oczekiwaniu na dostawy eMki Specny Arms i wyborze mojej pierwszej broni, postanowiłem poprzeglądać repliki na GF i natknąłem się na replikę JG3000 link :http://gunfire.pl/product-pol-1152199199-Replika-karabinu-JG3000.html?rec=101801102 ok. Fajna replika ,stale,metale itp. ,ale mnie zastanawia czy system EBB ,może zmniejszyć mi FPS-y ? Na jakiej zasadzie działa tam BB ,dodatkowa sprężyna ? I czy bardziej od tego psuje się replika ? Może coś innego poszukiwać. Z góry dzięki za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Elektryczny blowback to tylko ruszający się "zamek" ( trapa zamka), nie daje raczej nic poza wieksza ilością elementów, które mogą się zepsuć i są skomplikowane. Najlepiej poszukaj czegoś bez EBB ew jak już tak bardzo chcesz akurat tą to da się to dziadostwo rozłączyć tak żeby nei działało. Quote Link to post Share on other sites
Kunrad Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 Z tym zamkiem to wiedziałem :) tylko chodziło czy działa na dodatkowej sprężynie czy na haku jakimś ,ale dzięki za odp Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 W G36c od Boyi jest po prostu taka blaszka z dzyndzlami i nie wiem, do czego jest przyłączona,(pewnie tłok) ale rusza się zgodnie z cyklem gearboxa i zabiera ze sobą dźwignie przeładowania. Fajne jest to, że wystarczy odkręcić jedną śrubkę, wyciągnąć, wkręcić z powrotem i nie ma BB. G36 Bojca, czy Aresa opłaca się jak najbardziej. BB jest miodny, a jeśli w Twoim odczuciu nie jest, to w 3 min go odłączasz i masz standardową replikę z paroma bajerami, jak szybka wymiana sprężyny :) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 EBB to fajny bajer, nic poza tym. Jeżeli szukasz realizmu pomyśl nad gaziakiem. Quote Link to post Share on other sites
Kunrad Posted December 4, 2013 Author Report Share Posted December 4, 2013 (edited) Co do Giety od Boya jakoś mnie nie kręcą i słyszałem opinie nie ,których ,że po czasie komora HU z tłokiem (czy jakoś tak) między sobą są nie doszczelnione ,ale to tylko opinie.Także wzgląd tego ,że u mnie w "teamie" [grupa początkujących 4 osób] dwóch z nich ma G36.Do tego na Mazurach nie ma za bardzo warunków do CQB :icon_razz2: więc wymiana sprężyny (na mniejszą) tu się nie przyda.No ,ale nie strzelałem,dotykałem więc się nie wypowiadam ,być może działa fajnie. Edited December 4, 2013 by Kunrad Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Mam G36 od Aresa i EBB to takie klekotanie, zbędny bajer. Ale mi się podoba i nie zamierzam odłączać do to tego replika jest o wiele głośniejsza co nie zawsze jest zaletą, ale kto co lubi ;) Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Od prawie dwóch lat mam replikę Aresa M3 z EBB, w tej replice ma on konkretną masę którą czuć podczas cyklu pracy, niestety jest to rzecz energożerna dlatego trzeba zainwestować w baterie (w M# problemu nie ma bo bateria siedzi w magu). Generalnie w replice historycznej EBB się przydaje, jednak na regularne sianie kulkami, moim skromnym zdaniem, prostsze rozwiązania są lepsze. W EBB elementów jest za dużo, jak chcemy niezawodności trzeba by je na stalowe wymienić bo ZnAl... sami wiecie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts