Kaps Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Miał ktoś styczność z tą ładowarką: http://gunfire.pl/product-pol-1152200767-Mikroprocesorowa-ladowarka-Smart-Battery-Charger-GFC-Energy.html ? Bo w swojej cenie wydaje się całkiem dobrą alternatywą na prawie 2 razy droższego imaxa b6. Pytam jako osoba która potrzbuje załadować lipo lub Ni-MH. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Pytasz o opinię na temat ładowarki, która na rynku pojawiła się dwa dni temu....litości... Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Moim zdaniem nie warto, tak samo jak nie warto brać podróbek Imaxa B6, może mnie ktoś shejtuje ale, miałem Imaxa B6, przeładowywał mi LiPo. Testowałem kilka razy Turnigy Accucel i spisały się bardzo dobrze, teraz mam VistaPower i jestem z niej zadowolony. Na dzień dobry ta ładowarka z GFC nie ma możliwości rozładowywania pakietów. O ile LiPo nie trzeba rozładowywać to do NiMh, NiCd się średnio nada. Na początek kup sobie do LiPo zwykła ładowarkę do pakietów 2S i 3S. Też się sprawdzają. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 To, że news na wmasg pojawił się 2 dni temu, nie oznacza, że ładowarka jest dostępna od 2 dni... Bo jest dostępna od 2 miesięcy... IMHO nie warto w kontekście niewiele wyższej ceny imaxów, redoxów, accucelli, etc. Natomiast jeśli ktoś miałby głupi pomysł kupować jakiegoś batimexa, czy coś podobnego, to to GFC wydaje się być o wiele rozsądniejszym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Pytasz o opinię na temat ładowarki, która na rynku pojawiła się dwa dni temu....litości... Nie pojawiła się dwa dni temu, masz błędne informacje... Quote Link to post Share on other sites
Kaps Posted December 12, 2013 Author Report Share Posted December 12, 2013 (edited) Pytasz o opinię na temat ładowarki, która na rynku pojawiła się dwa dni temu....litości... Nie każdy siedzi w bieżących sprawach sprzętowtch - nie potrzebowałem ładowarki to się tym temetem nie interesowałem, a na necie nie znalazłem żadnego info o tej ładowarce. A teraz jeszcze jedno pytanie dla pewności: czy do zestawu Redox Alfa + zasilacz i taka przejściówka ( http://gunfire.pl/pr...amiya-duza.html ) jeszcze jest mo coś potrzebne żeby spokojnie ładować lipo (lipo z fabryczną końcówką tamiya)? Edited December 12, 2013 by Kaps Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts