Styp Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 Po ostatniej strzelance zauwazyłem pare wiekszych plam, od jakiegoś bliżej niezidentyfikowanego roślinnego płynu :lol: , chyba żywicy? Próbowałem usunąc na sucho jak i na mokrą szmatką, jednak nie widać zadnego efektu :| , nie chcę uzywać żanych rozpuszczlaników aby nie oszpecic body. Czy spotkał się ktoś z was z czymś podobnym i wie jak to usunąć :?: Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 1. Spróbuj zmyć to denaturatem lub płynem do mycia naczyń. 2. NIE próbuj rozpuszczalników nitro, do farb, lakierów, wyrobów ftalowych itp. 3. Jeżeli spirytus nie pomoże, spróbuj benzyny ekstrakcyjnej, najpierw przetestuj w słabo widocznym miejscu. Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted July 4, 2005 Author Report Share Posted July 4, 2005 Cóż płyn nie dał rady, spirytus odbrawił body :? Odbarwienia napewno spowoduje tez denaturat i benzyna. Dodam jeszcze ze z czesci metalowych ta maź zeszł bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 Jeżeli Twoje odbarwione body jest metalowe to bardzo dobrym płynem na przywrócenie normnalnego koloru jest olej silikonowy, którym trzeba przetrzeć body (nie prbowałem na plastikowym body więc nie wiem czy na takowym też będzie działał) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted July 4, 2005 Author Report Share Posted July 4, 2005 Jakimś dziwnym trafem nie napisałem iż moje body to plastik. Przecierałem te odbarwienia olejkiem sylikonowy i nic. Quote Link to post Share on other sites
Headshot Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 jak powyżej moge odradzić rozpuszczalnik nitro gdyż może powodować matowienie a nawet rozpuszczanie abs(wiem bo próbowałem) Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 Trochę OT, ale myślę, że to dobre miejsce: chciałem usztywnić pewną ruchomą część od body i położyłem kropelkę lakieru do paznokci z odżywką... Teraz mam dziury w body :evil: dzięki Bogu malutkie i płytkie, w sumie wgłębienia i na szczęście przykrytę tą ruchomą częśćią, ale jednak... GRRRR!!! :evil: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts