Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Usuwanie zabrudzeń, plam z repliki

Recommended Posts

Po ostatniej strzelance zauwazyłem pare wiekszych plam, od jakiegoś bliżej niezidentyfikowanego roślinnego płynu :lol: , chyba żywicy?

Próbowałem usunąc na sucho jak i na mokrą szmatką, jednak nie widać zadnego efektu :| , nie chcę uzywać żanych rozpuszczlaników aby nie oszpecic body.

Czy spotkał się ktoś z was z czymś podobnym i wie jak to usunąć :?:

1. Spróbuj zmyć to denaturatem lub płynem do mycia naczyń.

2. NIE próbuj rozpuszczalników nitro, do farb, lakierów, wyrobów ftalowych itp.

3. Jeżeli spirytus nie pomoże, spróbuj benzyny ekstrakcyjnej, najpierw przetestuj w słabo widocznym miejscu.

Jeżeli Twoje odbarwione body jest metalowe to bardzo dobrym płynem na przywrócenie normnalnego koloru jest olej silikonowy, którym trzeba przetrzeć body (nie prbowałem na plastikowym body więc nie wiem czy na takowym też będzie działał)

Pozdrawiam

Trochę OT, ale myślę, że to dobre miejsce: chciałem usztywnić pewną ruchomą część od body i położyłem kropelkę lakieru do paznokci z odżywką... Teraz mam dziury w body :evil: dzięki Bogu malutkie i płytkie, w sumie wgłębienia i na szczęście przykrytę tą ruchomą częśćią, ale jednak... GRRRR!!! :evil: