beretTa Posted December 18, 2013 Report Share Posted December 18, 2013 Witam. Posiadam replikę aimpointa i widzę, że jest problem. Mianowicie przy wybieraniu i ustawianiu koloru i natezenia kropki, plamka pokazuje sie miedzy tymi kliknieciami i to nie zawsze, po pewnym kreceniu przelacznikiem zielony kolor się włacza, ale żeby wszystkie poziomy świecenia działały na każdymm kolorze muszę mieć dociśniety przycisk w kierunku lufy. Jak temu zaradzić? Dziekuję za odp :) Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted December 18, 2013 Report Share Posted December 18, 2013 Przykro mi, pewnie masz chińską kopię aimpointa i pewnie siada ci włącznik. Poczekaj aż siądzie do końca i będziesz miał aimpointa tylko do wyglądu. Quote Link to post Share on other sites
beretTa Posted December 19, 2013 Author Report Share Posted December 19, 2013 A naprawić nie da sie tego? Quote Link to post Share on other sites
buli313 Posted December 19, 2013 Report Share Posted December 19, 2013 (edited) Był już ten temat przerabiany co prawda jest tam opisana naprawa dla ACOG ale zasada działania w obu jest podobna http://wmasg.pl/pl/a...les/show/141622 Edited December 19, 2013 by buli313 Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 19, 2013 Report Share Posted December 19, 2013 A czy ktoś rozkręcał T1? Bo mi szybka lata... Na pierścieniu są dwa otworki pod klucz ale nie wiem czy prawo czy lewo skrętny gwint a trzyma cholerstwo jakby z jednego kawałka zrobione... Nie chciałbym czegoś nieodwracalnie schrzanić... Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 19, 2013 Report Share Posted December 19, 2013 Gwint normalny tam jest, czy to G&P czy ACM. Odkręcałem to za pomocą kawałka skóry owiniętej wokół tego pierścienia. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 19, 2013 Report Share Posted December 19, 2013 No a ja szczypcami z wąskimi szczękami (mieszczą się w otworach) nijak ruszyć nie mogę...ale może moment się przykłada nie tam gdzie trzeba... Tak czy siak,dzięki. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Do kopii Aimpointa zrób sobie z gumy, z np. kawałka dętki rowerowej wąską opaskę dociskową. Załóż od przodu, tam gdzie jest nakrętka od gniazda baterii, czyli będzie dociskała ładnie włącznik. Może i prymitywne, ale skuteczne Quote Link to post Share on other sites
beretTa Posted December 20, 2013 Author Report Share Posted December 20, 2013 Nie rozumiem, mozeez jasniej?? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Prościej się już chyba nie da :teeth: Quote Link to post Share on other sites
beretTa Posted December 20, 2013 Author Report Share Posted December 20, 2013 Ale co dokladnie z ta opaska zrobic czy czym kolwiek. Bo jak sciagam zakretke z gniazda bateri to jedna bateria zostaje w gniezdzie a jedna w zakretce i nie wiem gdzie dac ta opaske. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Dzizas. Tniesz z dętki opaskę w kształcie O, czyli popularnej gumki recepturki. W aimpoincie masz z przodu włącznik a z tyłu masz zakrętkę na baterie. Teraz załóż tą opaskę z dętki tak aby ściskała nakrętkę tylnią i włącznik... Quote Link to post Share on other sites
beretTa Posted December 20, 2013 Author Report Share Posted December 20, 2013 Teraz lapie, dzieki! :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts