Kuba98 Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Witam. Posiadam wyżej wymienioną berettę. Niestety, ostatnio pękła mi sprężyna, która odbija spust po strzale. Przeszukałem kilka sklepów, lecz nigdzie nie mogę znaleść zamiennika. Wie ktoś może, gdzie mogę ją znaleść, lub ewentualnie czy sprężynki z zestawów do innych replik będą pasowały (np. coś takiego: http://gunfire.pl/product-pol-1152197584-Zestaw-sprezynek-do-repliki-gazowej-P226.html ). Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
klamot Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Ja w mojej m9 KJW odwinołem jeden zwój i uformowałem tak jak było. Nieco słabiej odbija, ale tylko raz na 10 strzałów nie odbije. Quote Link to post Share on other sites
Kuba98 Posted December 27, 2013 Author Report Share Posted December 27, 2013 Dzięki Klamot za pomoc, wcześniej też o tym myślałem. Mógłby jeszcze ktoś powiedzieć, co trzeba odkręcić, aby zdjąć tą sprężynkę ? Quote Link to post Share on other sites
klamot Posted December 27, 2013 Report Share Posted December 27, 2013 hmm ciężko powiedzieć bo ja mam KJW a Ty SW więc nie wiem czy mechanizm jest podobny. Ja u siebie musiałem rozebrać niemalże cały pistolet. Quote Link to post Share on other sites
Kuba98 Posted December 27, 2013 Author Report Share Posted December 27, 2013 I właśnie tutaj zaczyna się problem, gdyż nigdy wcześniej tego nie robiłem. Ale zawsze musi być ten pierwszy raz ;). Jeszcze raz dziękuję Klamot za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
klamot Posted December 27, 2013 Report Share Posted December 27, 2013 Rozebrać to nie problem, wszystko składa się intuicyjnie. Gdy już zdejmiesz okładziny i zaczniesz wyciągać szkielet wewnętrzny zwróć uwagę na mechanizm zbijaka. Możesz sobie cyknąć parę fotek, żeby pamiętać jak poskładać. Jeżeli jest jak w KJW to szkielet jest z 2 części które trzeba rozpołowić żeby wyjąc sprężynkę. W tym momencie może Ci się rozsypać mechanizm zbijaka, uważaj żeby nic nie zginęło i pamiętaj jak złożyć ponownie. Quote Link to post Share on other sites
Kuba98 Posted December 27, 2013 Author Report Share Posted December 27, 2013 I po raz kolejny dziękuję za pomoc. Jak będę miał chwilę czasu to zabiorę się za naprawę, zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted December 27, 2013 Report Share Posted December 27, 2013 Jeśli to to samo co tm/we/kjw to: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8898&name=WE_-_Czesc_zamienna_-_M92_-_#68 Quote Link to post Share on other sites
Kuba98 Posted December 30, 2013 Author Report Share Posted December 30, 2013 Dzięki Soul reaper. Chyba będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted April 11, 2014 Report Share Posted April 11, 2014 Podbiję. Można gdzieś jeszcze dostać taką sprężynę? Quote Link to post Share on other sites
Kuba98 Posted April 11, 2014 Author Report Share Posted April 11, 2014 Dedykowanej raczej nigdzie nie znajdziesz. Ja zamówiłem tą, co podał Soul reaper (http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8898&name=WE_-_Czesc_zamienna_-_M92_-_#68), trochę inaczej wygiąłem i działa jak należy, ale z tego co widzę, to obecnie niedostępna, więc musisz poszukać na innym sklepie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts