Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wybór butów do codziennego użytku w terenie zurbanizowanym

Recommended Posts

Witam, jestem już parę miesięcy w WSO i musze kupić buty taktyczne bo nie chce mięć wymienianych stawów za jakiś czas. Monowskie Jany dały mi się we znaki.

Szukam butów głownie do szkoły nie w pole.

Teraz większość zajęć mamy na szkole, mało jest zajęc w polu.

Chcę buty które będą idealne do codziennych marszy po skzole (beton,asfalt)

Myślę że mogę przeznaczyć 300zł +/- i mogą to być buty używane jeżeli się opłaca kupić używki

Pozdrawiam i proszę o pomoc

Ja mam Protektor Grom Plus. Przebiegałem w nich ostatni miesiąc właśnie po mieście taką typową trasą uczelnia-sklep :D i nie miałem żadnych problemów ze stopami czy nogami, więc od siebie mogę je polecić.

Na używane szkoda kasy bo but układa się pod nogę właściciela i też nie wiadomo czy poprzednik nie miał jakiegoś syfu na stopach.

Potrzebuje naprawdę dobrych i wygodnych butów.

Już mówiłem Wyższa Szkołą Oficerska we Wrocławiu.

Kolana mnie często bolą, dziennie chodzi się od 6:00 do 19:00 i to się odczuwa strasznie.

Mogę zapłacić więcej, niż 200zł,nawet 350 jezeli buty są tego warte i warto płacić takie pieniądze.

Mogą to być używane i już np.Bellevile, Meindl, Bates, Haix czy coś do 350zł i mieć naprawde niezłe buty

To wszystko dla zdrowia nie dla prestiżu czy coś, nie muszą być łądnetylko wygodne i odciążać kolana

Z tego co kojarzę to ogólnie WSO w Polsce jest sztuk 4 i jeśli bolą Cię kolana od samego chodzenia w desantach to nie wróżę Ci przyszłości w wojsku jak już masz takie problemy. Glukozaminę kup i "ćpaj" wg tego co jest na ulotce a buty tak już zostało poradzone, albo Gromy albo letnie monowskie - wg mnie ostatnie lepsze, chyba, że na OSF chcesz biec w desantach :D

Ok, więc jakie będa najlepszym wyborem?

Podaliście już dwa typy Protektory Grom, Letnie monowskie (te demar o ile dobrze zrozumialem)

Dużo osób mi odradzało te jezeli rozmawialismy o protektorach, mowilo ze są cienkie i ze małą amortyzacja.

Duzo osob chodzi w magnumach super classicach albo mangum stealth

Nie zastanawiać się i brać Gromy albo demary czy jednak przemysleć to ?