TheWojtek Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Witam, jestem początkujący w tuningu/naprawie replik i mam pytanie co do repliki m4 od ICS ostatnio tłok mi poszedł, ząb ułamał się i nachodzi mnie pytanie jaki kupić tłok, przeglądając fora itp., widziałem, że taki proponują http://archiwum.allegro.pl/oferta/shs-tlok-15-stalowych-zebow-i3231246300.html Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Taki ale 14 zębów. Quote Link to post Share on other sites
TheWojtek Posted December 29, 2013 Author Report Share Posted December 29, 2013 poprzedni co mi walnął miał 15 zębów to robi różnicę? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Nie. 14 ząb usunięty na rzecz AOE. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Tłok SHS z 15 zębami i tak przedostani ząb ( od strony prowadnicy sprężyny) ma niższy więc w wiekszosci przypadkow nie trzeba nic z nim robic, jedyne co to proponował bym go troche odciążyc robiąc otwory, mniejsze przy szczęce, wieksze na dole po obu stronach, zawsze to pare fps do przodu. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Miałem jednego SHSa - bez metalowych zębów - niestety blokował się. Prowadnice tłoka były chyba zbyt ciasne, bo kupiłem okazyjnie dwa tłoki CA, żółte, i śmigają bez problemu, bez żadnych przeróbek w dwóch górach gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
TheWojtek Posted December 30, 2013 Author Report Share Posted December 30, 2013 taki najlepiej, z wycięciami? http://allegro.pl/shs-tlok-z-wycieciami-14-metalowych-zebow-i3763574587.html Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 30, 2013 Report Share Posted December 30, 2013 Może byc a dodatkowo możesz otworki zrobic. Quote Link to post Share on other sites
TheWojtek Posted December 30, 2013 Author Report Share Posted December 30, 2013 rozmyślę to, ale jak pisałem początkujący jestem w tuningu/naprawach, jeszcze jak wymienię kable w 2 replice to będę mógł mówić, że pro :D dzięki za pomoc i dodatkowe informacje, najlepszego w nowym roku! :) Quote Link to post Share on other sites
TheWojtek Posted January 3, 2014 Author Report Share Posted January 3, 2014 Replika działa! Temat uważam za zamknięty :icon_smile: Temat zostawiam otwarty dla potomnych w razie w. verb007 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts