TheWojtek Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 Witam, mam problem z komorą w ramce na zdjęciu niżej zaznaczyłem co jest powodem problemu że tak nazwę, jeden z tych "płatków" ułamał mi się, czy teraz nachodzi mnie pytanie czy dać kropelką chodź to i słaby pomysł. Czy też kupić nową komorę Jeśli już kupować komorę to może być taka? http://gunfire.pl/pr...p-Up-do-M4.html Ja obecnie w swojej replice mam taką komorę jakby, komuś się nie chciało zerknąć w google jak to wygląda proszę o dogodne przykłady jakie komory polecacie w sensie cen, bo bida piszczy :{ Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 Do ICS'a pasuje tylko komora ICS'a. Klejenie jest krótkotrwałe. PRzeróbka komory jest ciężka. Raz że jest sporo pracy przy przeróbce komory TM aby ta pasowała do ICS'a, to jeszcze nie zawsze się to udaje. Na początek ten parapet kwadratowy trzeba całkiem zeszlifować aby komin komory wyglądał dokładnie tak jak w ICS'ie to jeszcze trzeba ten komin przedłużać (2 do 3mm) Następna sprawa to pokrętło regulacji będzie nachodziło na przód szkieletu ICS's i też trzeba go przerabiać. Następnie góra komory tam gdzie chowa się ramię dystansera również należy zeszlifować aby złożyć korpus górny z dolnym. Mam nadzieję że Cię nie zraziłem tym wszystkim. Życzę powodzenia :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
TheWojtek Posted January 3, 2014 Author Report Share Posted January 3, 2014 To postrzelane :D Jak pisałeś, że krótkotrwałe jest klejenie to jak będę potrzebował skleję postrzela może chwilę i tak w tym miesiącu nie planuję wypadwó na strzelanki. Zbieram pieniążek na nową komorę. Jak piszesz, że muszę aż tyle (bawić się) przerabiać to ja dziękuje :P Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 Jak co to komory szukaj na ebayu, jakiś koleś z Włoch ma dostępną. Na Dalekim Wschodzie niestety posucha. Quote Link to post Share on other sites
henno Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 Temat jak przerobić komorę http://forum.wmasg.pl/topic/4456-oficjalny-m4a1-ics/page__st__1480#entry1823302 Quote Link to post Share on other sites
TheWojtek Posted January 3, 2014 Author Report Share Posted January 3, 2014 skorzystam, z tego dzięki! właśnie na google szukałem coś o komorach isc Quote Link to post Share on other sites
TheWojtek Posted January 3, 2014 Author Report Share Posted January 3, 2014 Jakie polecacie komory, które są dobre i można w prosty sposób przerobić? Jestem początkujący w przerabianiu / tuningu / wymianie części wewnętrznych (podkreślam, lecz przeglądając więcej ogarniam powoli :P) Quote Link to post Share on other sites
henno Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 W temacie który podałem jest napisane jakie komory można używać. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Zadzwoń poprostu do Madonion. 4 miechy temu wysłali od ręki. Mają oryginały. Quote Link to post Share on other sites
TheWojtek Posted January 4, 2014 Author Report Share Posted January 4, 2014 zastanowię się czy warto przerabiać czy zamówić, napiszę co zrobiłem ale pierw inne wydatki potem przyjemność! :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts