SunnyFreak Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Witam, prosze mi powiedzieć jakie są dobre firmy goretexów monowskich Kupiłem sobie Gorek Kamy ale mam tez do kupienia drugi firmy tailor Jakiej jakości sa gorki firm : Kama , Talior, Summit, Wybrzeże, Arlen Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Konfekcjoner, Lubawa, Arlen, Summit, Kama - komplety, które mają spodnie rozpinane na całej długości są z prawdziwego gore i tylko takich szukaj. Reszta jest z ceraty. Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Prawdziwy goretex ma wybite ma materiale GORE-TEX Inc :P Żadne z tego co teraz są dostepne i wydawane żołnierzom to nie jest oryginalny goretex tylko 3 laminat(taki odpowiednik o trochę gorszych właściwościach). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 I najlepiej summit z 2009 roku? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Mój Konfekcjoner z 2013 jest z gore, nawet metki wywalałem :F Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 A właśnie Hell, bo masz gore z nowszej serii czyli rozpinane na całej długości spodnie, jak wygląda rozmiarówka, przewymiarowana jak zawsze co by było miejsce na polar czy dopasowana? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Czekaj niech pomyślę, bo w akademiku mam. To tak. Spodnie zarzucone na mundurowe (bo, tak - zimno było i nie chciałem dupska mrozić) były ok (w pasie mam 88, spodnie z tego co wiem 92-94). Natomiast góra to jest istna magia z krainy Oz. Mundur noszę na długość L (czyli jakieś 184cm, jest ok), kurtka i polar mają rozmiar 98/181 i pod polar wrzuciłbym jeszcze bluzę spokojnie :P W klatce mam około 105 dla porównania. Staraj się brać ciut mniejsze :P Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Czyli jak ktoś ma w pasie 82cm i klacie 90 i wzrost 170cm to rozmiar S/R, wzrost 170 - 174, szer klatki 86 - 94, szer pasu 80 - 88 jest dalej optymalny nic się nie zmieniło w ciuchach? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 7, 2014 Report Share Posted January 7, 2014 Prawdziwy goretex ma wybite ma materiale GORE-TEX Inc :icon_razz: Żadne z tego co teraz są dostepne i wydawane żołnierzom to nie jest oryginalny goretex tylko 3 laminat(taki odpowiednik o trochę gorszych właściwościach). Sam masz wybite. MOŻE mieć nadruk Gore-tex Fabric, ale NIE MUSI. Summit, Konfekcjoner i Tailor, jeśli dobrze pamiętam, są ze sobą mocno powiązane, a jeśli nie to często startują w konsorcjum. Szyją z laminatu W.L. Gore. Kama szyła. Arlen nie szyje z laminatu W.L. Gore, ale z własnego materiału, który spełnia ZTT dotyczące paroprzepuszczalności. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts