Courage Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Cześć, czy ktoś może mi przedstawić różnice pomiędzy poszczególnymi modelami tego radia? Jest tego od groma i zastanawiam się czy różnią się one czymś znaczącym czy tylko trochę inną obudową i literką w nazwie. Z góry dzięki z odpowiedź. ;) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Różnica polega głównie na zmianach w obudowie. Elektronika i możliwości jest ta sama z tego co pamiętam. Dla typowego asgeja nie ma różnicy. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Tak jak kolega wyżej napisał - elektronika ta sama, menu również. Inna jest nazwa ,design obudowy i dodano funkcje strobo/rescue dla latareczki. Innych różnic nie zauważyłem, mimo wszystko wolę podstawową, starszą wersję. Quote Link to post Share on other sites
Courage Posted January 7, 2014 Author Report Share Posted January 7, 2014 Gdzieś w internecie wyczytałem że UV-5RA zapewnia ochronę w standardzie IP65. Jednak nie udało mi się zweryfikować tej informacji. Ktoś coś wie? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 A ja, że IP44. Też nie byłem w stanie tego zweryfikować, więc to pewnie jakiś bullshit. Różnice w wersjach tyczą się też firmware. Niektóre wersje mają też szersze pasmo, ale to zdaje się też jest kwestia programowa, bo zwykły uv5-r też zdaje się można lekko rozblokować w tym kierunku. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Oczywiście, że można rozblokować, ale najczęściej tego już gwarancja nie obejmuje. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Panie a kto się gwarancją przejmuje jak 90% ludzi ściąga to z Chin i nawet nie myśli o gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
Courage Posted January 11, 2014 Author Report Share Posted January 11, 2014 Dokładnie. Ściągając z Chin nawet nie opłaca się tego odsyłać na gwarancję. Najprawdopodobniej zdecyduję się na podstawową wersję. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts