Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mid-cap i problem z podawaniem kulek

Recommended Posts

Witam! Dzisiaj zakupiłem tego mida ( http://m-gunfire.iai-shop.com/product-pol-1152195414-Magazynek-Mid-Cap-do-AK74.html) do mojego RK-02 i już na wstępie miałem z nim problemy. Na początku mag nie chciał się wpiąć. Jednak przytarłem papierem ściernym górną część zęba maga i przy użyciu odrobiny siły się wpina. Jednak kulek nie podaje. Odwróciłem replikę do góry nogami i też nie chce podawać. Załadowałem i wpiąłem hi-capa. Z nim już było lepiej, jednakże kilka kulek wyleciało kilka wystrzeliło, reszta wpadła po wpięcia maga. Manewr z odwróceniem też nie pomaga. Czy mógłby mi ktoś pomóc.

Mam 3 sztuki tych midów Cymy i w RK-02 podają idealnie. Nie wypowiem się co samego problemu z podawaniem, ale mam sugestię co do szlifowania zęba maga - nie piłuj górnej części zęba, lecz dolną, tę pod kątem. Porównaj zresztą ząb w midzie i w hi-capie (jak rozumiem, masz stockowego hi-capa Boyi). Sprawdź również, czy kable nie wystają za bardzo pod GB i czy nie przygniatasz ich wpinając magazynek.

Kulasy to 0,25g od G&G

Hi-capa stockowego mam więc jutro się biorę za robotę :)

Jak kulke wystrzeli, to leci jak głupia.

Jeszcze jedno pytanie, czy dysza powinna być widoczna w hopce od dołu? Bo ja u siebie widze jak pracuje i zdawało mi sie, że ona może kulasy blokować.

Jakby co batka to 7,4 1300mAh LiPo od GFC

Pietrucha mógłbyś podesłać zdjęcia ząbków?

Bombello: na dworze u mnie jest ok 8-10°C....

Edited by pan kozaq

Pietrucha mógłbyś podesłać zdjęcia ząbków?

Zdjęć nie zrobię, bo nie mam czym. Zresztą nie wiem, w czym miałyby pomóc. Ząb w midzie powinien wyglądać tak, jak w hi-capie i tyle. Nie trzeba mieć dyplomu z astrofizyki żeby porównać oba zęby i zeszlifować jeden z nich z odpowiedniej strony tak, aby wyglądał jak ten drugi :wink:

Zauważyłem, że po ustawieniu hopa na "0" kulki chętniej wypadają (wkładam kulkę do komory) i raz kulas odrazu wypada, raz muszę dwa razy strzelić.

Na hi-capie w ogóle nie wchodzą.

@Pietracha

1. Przepraszam za przekręcenie nicka.

2. Ten ząbek w midzie jest krótszy, ale to chyba nie problem.

Ząbek spiłowałem i mag pasuje idealnie.

Jednakże to chyba w gumce albo komorze jest problem, gdyż kulki się zacinają

Fota 1:

83408804023231799430.jpg

Jak stanęły tak dopóki nie wypnę maga i same nie wypadną to stoją. Jak wrzucam pojedyńczą kulkę do hop-upa to strzela.

Fota 2:

76139064566803100509.jpg

Edited by pan kozaq