pan kozaq Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 Witam! Dzisiaj zakupiłem tego mida ( http://m-gunfire.iai-shop.com/product-pol-1152195414-Magazynek-Mid-Cap-do-AK74.html) do mojego RK-02 i już na wstępie miałem z nim problemy. Na początku mag nie chciał się wpiąć. Jednak przytarłem papierem ściernym górną część zęba maga i przy użyciu odrobiny siły się wpina. Jednak kulek nie podaje. Odwróciłem replikę do góry nogami i też nie chce podawać. Załadowałem i wpiąłem hi-capa. Z nim już było lepiej, jednakże kilka kulek wyleciało kilka wystrzeliło, reszta wpadła po wpięcia maga. Manewr z odwróceniem też nie pomaga. Czy mógłby mi ktoś pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 Kulki jakie ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 Jakich kulek używasz? Jak już kulka zostanie wystrzelona to leci normalnie? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 Mam 3 sztuki tych midów Cymy i w RK-02 podają idealnie. Nie wypowiem się co samego problemu z podawaniem, ale mam sugestię co do szlifowania zęba maga - nie piłuj górnej części zęba, lecz dolną, tę pod kątem. Porównaj zresztą ząb w midzie i w hi-capie (jak rozumiem, masz stockowego hi-capa Boyi). Sprawdź również, czy kable nie wystają za bardzo pod GB i czy nie przygniatasz ich wpinając magazynek. Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 Może poprostu jest zimno, a jak wiadomo mid capy lubią grymasić w chłodniejsze dni. W domu mi w 20 stopniach podają kulki jak trzeba a na strzelance się zacinają ... Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 9, 2014 Author Report Share Posted January 9, 2014 (edited) Kulasy to 0,25g od G&G Hi-capa stockowego mam więc jutro się biorę za robotę :) Jak kulke wystrzeli, to leci jak głupia. Jeszcze jedno pytanie, czy dysza powinna być widoczna w hopce od dołu? Bo ja u siebie widze jak pracuje i zdawało mi sie, że ona może kulasy blokować. Jakby co batka to 7,4 1300mAh LiPo od GFC Pietrucha mógłbyś podesłać zdjęcia ząbków? Bombello: na dworze u mnie jest ok 8-10°C.... Edited January 9, 2014 by pan kozaq Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 Dyszę ma być widać, to normalne. Właśnie, jest ciepło więc to nie temperatura otoczenia. Naładuj maga kulkami, zwolnij blokadę w magu i zobacz ile kulek wylatuje z niego. Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 No nie wiem mi w takiej temp się zacinająznaczy poniżej 10 stopni. W domu łądnie wszystkie wypluwa jak zwolnię zatrzask a na dworze lipa... Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 9, 2014 Author Report Share Posted January 9, 2014 Zapomniałem powiedzieć, że widziałem jak kulka utknęła w hopce i dysza w nią uderzała, a mimo to kulka nie chciała wypaść. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 Jak kulke wystrzeli, to leci jak głupia. Zapomniałem powiedzieć, że widziałem jak kulka utknęła w hopce i dysza w nią uderzała, a mimo to kulka nie chciała wypaść. To mi się wydaje, że coś z gumką jest nie tak. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 9, 2014 Author Report Share Posted January 9, 2014 Gumka jest w porządku, wcześniej świetnie kręciła, prawdopodobnie za bardzo był hop ustawiony na 6-8 Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 Pietrucha mógłbyś podesłać zdjęcia ząbków? Zdjęć nie zrobię, bo nie mam czym. Zresztą nie wiem, w czym miałyby pomóc. Ząb w midzie powinien wyglądać tak, jak w hi-capie i tyle. Nie trzeba mieć dyplomu z astrofizyki żeby porównać oba zęby i zeszlifować jeden z nich z odpowiedniej strony tak, aby wyglądał jak ten drugi :wink: Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 10, 2014 Author Report Share Posted January 10, 2014 Zauważyłem, że po ustawieniu hopa na "0" kulki chętniej wypadają (wkładam kulkę do komory) i raz kulas odrazu wypada, raz muszę dwa razy strzelić. Na hi-capie w ogóle nie wchodzą. @Pietracha 1. Przepraszam za przekręcenie nicka. 2. Ten ząbek w midzie jest krótszy, ale to chyba nie problem. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 Nic się nie stało. Jeśli ząbek jest trochę krótszy, to raczej nie problem. Istotne jest, aby jego grubość była odpowiednia, bo to ona decyduje o tym, czy magazynek się zatrzaśnie. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 10, 2014 Author Report Share Posted January 10, 2014 (edited) Ząbek spiłowałem i mag pasuje idealnie. Jednakże to chyba w gumce albo komorze jest problem, gdyż kulki się zacinają Fota 1: Jak stanęły tak dopóki nie wypnę maga i same nie wypadną to stoją. Jak wrzucam pojedyńczą kulkę do hop-upa to strzela. Fota 2: Edited January 10, 2014 by pan kozaq Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 11, 2014 Author Report Share Posted January 11, 2014 Podbijam, bo wiem co dolega- kulki blokują się na gumce hop-up. Jaka to gumka- nie mam pojęcia. Wiem tylko, że czarna. Czym jest to spowodowane? Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Czyli pewnie stockowa, różne rzeczy mogły się z nią podziać, mogła się podwinąć albo nieodpowiedni dystanser jest założony. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 11, 2014 Author Report Share Posted January 11, 2014 Ok tyd. temu dobrze podkręcała. Spróbuje dzisiaj całego hopka rozłożyć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts