Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Nowy. Dobra replika na start POMOCY!

Recommended Posts

Witam. Chciałbym zacząc swoją przygodę z ASG. Mam do wydania 400 zł na replikę. Dwie mam na oku może doradzicie mi którą wybrać lub dacie inne pomysły. Oto moje 2 wybory:

1. http://gunfire.pl/pr...inka-GFG14.html | niestety nie mam jak sprawdzić jak replika się sprawuje. Nie znalazłem żadnych filmków z akcji z tą repliką. Jeżeli ktoś ją ma proszę o pare słów o niej i czy jest warta swojej ceny.

2. http://gunfire.pl/pr...wego-CM028.html | Z niej też nie miałem okazji strzelać. Widziałem ją tylko w akcji. Słyszałem o niej wiele dobrych opini.

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

Edited by Magnum123

A będę miły i się zlituje. Gieta to rebrand :JG sprzedawany pod marką GF. I to jest wystarczająca ilość danych. Reszte znajdziesz w odpowiednim temacie na forum.

Cm028 jest jak 30 paro letnia, średnio prowadząca sie panna. Jak ją stestujesz jest dobra ale czuć że świerzość i lepsze dni ma za sobą. Nie jest to też relacja na dłużej ;) Osobiście brał bym cm.031 bo mnie rażą po oczach plastykowe drewna. A tak to nadal ten sam chiński ABS. Całkiem solidny, ale nie testowałbym jego mocniej, bo może paść.

A będę miły i się zlituje. Gieta to rebrand :JG sprzedawany pod marką GF. I to jest wystarczająca ilość danych. Reszte znajdziesz w odpowiednim temacie na forum.

Cm028 jest jak 30 paro letnia, średnio prowadząca sie panna. Jak ją stestujesz jest dobra ale czuć że świerzość i lepsze dni ma za sobą. Nie jest to też relacja na dłużej :icon_wink: Osobiście brał bym cm.031 bo mnie rażą po oczach plastykowe drewna. A tak to nadal ten sam chiński ABS. Całkiem solidny, ale nie testowałbym jego mocniej, bo może paść.

A własnie w sprawie Giety od GF. Niby się niczym nie różnią ale podane jest że Gieta od GF ma więcej fpsów(375) niż Gieta od JG (340).

Takie parametry jak waga czy fpsy mogą być różnie mierzone (waga bez/z batką, bez/z magiem, bez/z kulkami). Na różnice w pomiarze fpsów wpływ może mieć używanie różnych modeli chronografów, które charakteryzują się różną dokładnością pomiarów, a także różnicami w wykonaniu pojedyńczych egzemplarzy danego modelu - jedna Gieta będzie miała 350 fps, a inna 360.

GFC to w przypadku giet to samo co JG. Koniec. Kropka.

Doprecyzowując powyższe kupując gietę GFC masz względnie większą szansę na otrzymanie egzemplarza złożonego przez doświadczonego chińczyka, a nie nowego, któremu trzęsą się ręce ;)

Ekwiwalent GFG14 to repliki JG z serii 608 http://www.taiwangun.com/608-jg

W karabinach szturmowych mają kilka innych odmian tej repliki.

Na tg repliki są nieco droższe, ale ich serwis jest o niebo lepszy, niż GFC. Co więcej repliki sprzedawane w TG przechodzą zawsze przegląd zerowy, więc nie ma mowy o replice nie działającej po wyjęciu z pudełka, co zdarzyło mi się na GFC.

Przegląd zerwowy w tg? Plomba oznacza, że się odbył? Bo tak to trudno rozróżnić. Przegląd zerowy to możesz odczuć w zbrojowni czy w asgshop ale nie w tg.-zawsze suchy jak pieprz.(włączą chrono i jest już przegląd zerowy?)

Jak jesteś laikiem to bierz gf14 bo ma dłuższy okres gwarancyjny. Poza tym gf pozbierał troszkę serwisantów z sceny asg więc podobno coś tam się dzieje.

Edited by 0wn
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...