Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam. Mam problem z moją berettą, a mianowicie dzisiaj przyszła mi replika beretty od KJW z GUNFIRE. Otrzymałem ją rano, replika przeleżała w domu, po pracy chciałem wypróbować mojego boczniaka. Zamówiłem również naboje CO2 od UMAREXU 12G. Wsadziłem nabój tak jak było napisane w instrukcji i tutaj pojawił się problem. Średnia ilość strzałów na CO2 to ok 60-100 strzałów (Z tej repliki). Problem polega na tym, że wystrzelałem zaledwie 2 magazynki 2x22, łącznie 44 kulki i nabój jest już pusty. Wyjaśnijcie mi o co chodzi. Nie powinno być tego trochę więcej ?

Edited by Arti2

Czekaj czekaj, żeby było jasne - to jest replika z blow back czy bez?

Jeśli z blow back, to 50 strzałów jest raczej standardem na 1 kapsule. Latem jest więcej trochę, bo gaz się rozpręża inaczej.

Repliki bez blow back mają oddawać 60-100 strzałów na kapsule - w zależności od temp. oraz czasu pomiędzy oddawaniem strzałów. Jednak to ze pierwsze strzały są często ok. 540fps, a później to spada, jak dla mnie to wyklucza te repliki jako bezpieczne "boczniaki" w asg.

Nie zawsze wyłapiesz syczenie uchem. Załóż kapsułę, nalej wody do zlewu i zanurz magazynek bądź chwyt repliki (nie wiem w czym masz kapsułę, nie napisałeś). Woda pokaże przecieki.