Arti2 Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 (edited) Witam. Mam problem z moją berettą, a mianowicie dzisiaj przyszła mi replika beretty od KJW z GUNFIRE. Otrzymałem ją rano, replika przeleżała w domu, po pracy chciałem wypróbować mojego boczniaka. Zamówiłem również naboje CO2 od UMAREXU 12G. Wsadziłem nabój tak jak było napisane w instrukcji i tutaj pojawił się problem. Średnia ilość strzałów na CO2 to ok 60-100 strzałów (Z tej repliki). Problem polega na tym, że wystrzelałem zaledwie 2 magazynki 2x22, łącznie 44 kulki i nabój jest już pusty. Wyjaśnijcie mi o co chodzi. Nie powinno być tego trochę więcej ? Edited January 14, 2014 by Arti2 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Strzelałeś w domu czy na dworze ? Quote Link to post Share on other sites
Arti2 Posted January 14, 2014 Author Report Share Posted January 14, 2014 W domu. Temperatura pokojowa. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Mag w żaden sposób nie syczy? Quote Link to post Share on other sites
Arti2 Posted January 14, 2014 Author Report Share Posted January 14, 2014 Syczał na początku jak wkładałem nabój CO2, ale to dosłownie 2 sekundy, potem dokręciłem i było ok. Nic nie syczy, ani nie wydostaje się ,martwią mnie jednak te kulki ponieważ taką ilość to w GG się strzela, a nie w CO2 Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Czekaj czekaj, żeby było jasne - to jest replika z blow back czy bez? Jeśli z blow back, to 50 strzałów jest raczej standardem na 1 kapsule. Latem jest więcej trochę, bo gaz się rozpręża inaczej. Repliki bez blow back mają oddawać 60-100 strzałów na kapsule - w zależności od temp. oraz czasu pomiędzy oddawaniem strzałów. Jednak to ze pierwsze strzały są często ok. 540fps, a później to spada, jak dla mnie to wyklucza te repliki jako bezpieczne "boczniaki" w asg. Nie zawsze wyłapiesz syczenie uchem. Załóż kapsułę, nalej wody do zlewu i zanurz magazynek bądź chwyt repliki (nie wiem w czym masz kapsułę, nie napisałeś). Woda pokaże przecieki. Quote Link to post Share on other sites
Arti2 Posted January 15, 2014 Author Report Share Posted January 15, 2014 Replika ma blow back, faktycznie. Kapsułe mam w magazynku. Zobaczę, czy to pomoże. Dzięki wielkie za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts