pan kozaq Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Witam. Już wiem czemu kulki nie wylatują. Mam sporą nieszczelność pomiędzy gb i hopkiem. Czy można coś zrobić, nie kupując bardzo drogich i ultra zaawansowanych technologii niczym z NASA. Pomożecie? Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Szklana kula nam się popsuła i nie wiemy co to za replika, jakiego producenta itd. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 15, 2014 Author Report Share Posted January 15, 2014 Ta szklana kula to RK-02 (Boyi), komora stockowa. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Ta szklana kula to "przyrząd" do przepowiadania przyszłości/czytania teraźniejszości, nie Twoja replika. Popróbuj trików z dociśnięciem komory do gearboxa, na przykład wstaw sprężynę na lufę, by dociskała komorę do gearboxa lub wciśnij jakiś kawałek drewna/plastiku. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 A to nie jest czasem sprawa ułożenia/zamontowania gumki hopa vs dysza? Przecież układ pneumatyczny doszczelnia sie nie na krawędziach gb i komory ale na styku gumka-dysza... Samo dopchniecie komory może pomóc,ale wcale nie musi, bo jak gumka jest albo wywynieta albo za mocno naciągnieta na lufę to nic z dociśnięcia komory nie będzie... Sprawdź najpierw czy masz dyszę szczelną względem głowicy cylindra. Potem przydało by się zajrzeć dokąd dysza dojeżdża w hopie w momencie strzału. Może wymiana samej gumki (nie sa z NASA)zdziała cuda... Albo dyszę doszczelniona ale ciut dłuższą dokupić... Wszystko w Twoich rękach... Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 A nie zgubiłeś może klocka, który dociska komorę do gearboxa? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 16, 2014 Author Report Share Posted January 16, 2014 Klocek "L" jest wsadzony. Dysza w pozycji najbardziej wysuniętej jest cała widoczna w hopku. Zastanawiam się nad wymianą gumki, bo zdarzyło się, że dwie kulki wchodzą do komory, i dysza nie może ich przepchnąć, bo prawdopodobnie zacinają się na gumce. Z okolic dystansera wystaje kawałek gumki. Czy spiłowanie go pomoże? Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Zmień dystanser na mniejszy. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 A może gumka jest naderwana (wystajacy kawałek?) i powietrze idzie w gwizdek... Tak czy owak wymiana i tak jak najbardziej wskazana... Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 19, 2014 Author Report Share Posted January 19, 2014 Tak to wygląda: http://up.oblivionlost.pl/images/08723944531054314638.jpg Czyli gumka do wymiany :( Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 No ba! Ale za to masz szansę polepszyć osiągi, bo gumka to pierwsza rzecz jaką się wymienia w tym celu ... I nie musisz już szukać "winowajcy" , co też powienienes przyjąc na plus. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 20, 2014 Author Report Share Posted January 20, 2014 (edited) Zamówiłem czarną od G&G, nada się? Replikę planuję sprzedać koledze i kupić emkę od G&G w wersji eco :) Edited January 20, 2014 by pan kozaq Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 W życiu nie słyszałem o czarnej G&G :D Może chodzi Ci o czarną systemę albo zieloną G&G? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 20, 2014 Author Report Share Posted January 20, 2014 Nie chodzi mi o tą: http://m-gunfire.iai-shop.com/product-pol-1152197776-Gumka-Hop-Up-G-G.html Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 (edited) Jeżeli dobrze pamiętam opinie o czarnej G&G to były głównie neutralne lub niepochlebne. A'propos wymiany - wyjdziesz na tym mocno stratny. Wymieniasz znośną replikę na replikę słabą, do tego plastikową w takim układzie :P. Edited January 20, 2014 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 20, 2014 Author Report Share Posted January 20, 2014 Niekoniecznie- za moje RK-02 dałem 300, remont + gumka 110 = 410. Jak znajomy da 600 za replike z wszystkim co do niej mam (2 magi, lipol, ładowarka) to mi nawet trochę zarobku wyjdzie :) Poza tym- wolę M4, a nie mam pieniędzy na emkę full metal, więc będzie to zakup na raty. Z resztą, z bronią obchodzę się nadzwyczaj delikatnie- body to nie problem ;) Sama emka ma bebechy jak wersja full metal, więc będzie gut. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Jak wolisz M4 to sprzedaj tego RK za 600zł ale uzbieraj do czegoś, co będzie jednak czymś porządniejszym a nie parodią taniej repliki. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 20, 2014 Author Report Share Posted January 20, 2014 Jak wezmę te 600 to będę miał łącznie 800 na zakup samej repliki i ew. batki. Czy oprócz body w tej emce ( http://m-gunfire.iai-shop.com/product-pol-1152197992-Replika-karabinka-CM16-Carbine.html ) jest coś nie tak? Jeżeli nie, to plan jest taki- tuning zew. na później. Poza tym- wie ktoś, czy na chwycie transportowym/celowniku przeziernikowym można zamontować ACOG-a lub jakieś koli? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 800zł i chcesz kupić miernotę? No coś tu jest nieteges. http://jarmix-militaria.pl/p/173/6871/replika-karabinka-specna-arms-sa-a02-seria-m4-m16-hk416-repliki-elektryczne-air-soft-gun.html Jest temat o replikach Specna Arms, ich repliki mają w większość pozytywne opinie, dodatkowo miałem okazję z niej troszkę postrzelać i pomacać. Bije G&G z serii Combat Machine na głowę. W dodatku masz na start akumulator wraz z ładowarką. I wciąż masz pieniądze na zakup lepszego akumulatora, w przypadku Li-Po to już niestety pieniędzy zabraknie. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 20, 2014 Author Report Share Posted January 20, 2014 (edited) Kurde jakbym się załapał na m16-tke z granatnikem... ;_; CUD Bo niby mam te 800 na teraz, ale jak dobrze pójdzie to jeszcze na maga będę miał... Edited January 20, 2014 by pan kozaq Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Możesz złożyć rezerwację u nich :P. Tylko w granicach rozsądku, miesiąca raczej nikt nie chce czekać. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 20, 2014 Author Report Share Posted January 20, 2014 Czekam aż hopek przyjdzie, założę go i znajomy kupuje. @SirHawk- a wiesz coś na temat M16-tki of SA bez granatnika? Bo chyba taką wezmę. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Niestety nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 20, 2014 Author Report Share Posted January 20, 2014 A coś na temat montażu optyki na chwyvie transportowym? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Standardowy standard. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts