Matt Baker Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 (edited) Nie było jeszcze opinii ze strony pathfindera, czyli osoby zaczynającej grę jako pierwszy zrzut o północy więc wtrącę kilka słów od siebie. Z naszej grupy WWIISA przyjechała lwia część Aliantów, Niemiecka się wykruszyła jeszcze przed wyjazdem więc w sumie uważam, że nie powinni żałować. Jak na odprawie dowiedziałem się, że jako spadak mam startować o 2 w nocy, wraz z dwójką 'braci' zadecydowaliśmy, ze wchodzimy w skład pierwszego zrzutu i zaczynamy 2 godziny wcześniej. Czekania mieliśmy już po dziurki w nosie. I to była najlepsza decyzja tego wieczoru. Około 15 osób podzielonych na 3-4 osobowe grupki zostało wywiezione w teren. Każda miła mapkę terenu z naniesionymi strefami zrzutów głównego uderzenia. Każda grupka miała przydzieloną strefę do oczyszczenia. Trzeba było w nocy określić się w terenie, a potem mając na względzie działanie na tyłach wroga, wykonanie zadania. Nie będę się rozpisywał, bo uczyniłem to na naszym ( WWIISA ) forum ale powiem tylko tyle. Od momentu lądowania, poprzez ogarnięcie strefy zrzutu aż po dotarcie do punktu zbornego - co trwało łącznie niemalże 4 godziny, żaden z naszej trójcy nie wystrzelił ani jednaj kulki. Panzerwagen, który patrolował teren ze szperaczem powodował wzrost adrenaliny i konieczność zalegania w krzaciorach lub gdziekolwiek gdzie w danej chwili dało się schować. Do tego dochodziło prawdopodobieństwo spotkania pieszych patroli wroga. Odległość realnego ogarnięcia postaci i stwierdzenia z kim ma się do czynienia to ok. 2-3 metrów - powyżej już tylko cienie lub ciemność. Teren niełatwy ze względu na liczne kanały, które przecinały teren. Niemalże jak w Normandii... :icon_wink: Z mojego punktu widzenia i czasu 4-godzinnej gry w kompletnych ciemnościach - jestem pod wielkim wrażeniem. Zresztą chłopaki z WWIISA wiedzą, ze nakręcałem się na nockę i zależało mi strasznie. Po nastaniu świtu i podejścia pod Sainte-Marie-du-Mont, które okazało się być już zdobyte, nastąpiła prawie godzinna przerwa na wyjaśnianie terminatorki i szukaniu winnego. Zmęczenie, chłód i rozczarowanie ogółu spowodowało, że zawinąłem tyłek ok 7 rano i z buta wróciłem z kumplem na parking, mając wrażenie, że albo nic wielkiego już się nie stanie albo będzie to już zwykła naparzanka z kolejnymi celami do zdobycia. Ja już orgazm osiągnąłem :maniak_luzik: a na kolejny nie miałem nastroju :icon_wink: Edited May 2, 2014 by Matt Baker Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 https://www.facebook.com/david.stojaspal/media_set?set=a.10201853332206008.1073741863.1564062998&type=1 Quote Link to post Share on other sites
David101 Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 OK - I won´t play a small spoiled child anymore. I see that the games are organized different way in Poland - it´s enough to accept that. Anyway, we definetly want to come and participate in your games - we want to go to Poznań in september, could you tell me more about that event ? Thank you. Quote Link to post Share on other sites
David101 Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Video from Overlord in Slovakia and D-Day+2 in Hungary Quote Link to post Share on other sites
HerGuliwer Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 oto kilka fotek ....... https://plus.google.com/u/0/photos/101457524251894857378/albums/6015802330341861601 pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 eee nuda- prawie same waffle.... :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts