MI3SZK0 Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Witam wczoraj stałem się posiadaczem takiej repliki tyle ,że repliczka leżała 6 miesięcy w garażu , dostałem ją za free więc chyab nie przepłaciłem , akumulator w zestawie byl rozwalony był to firefox 9.6v 1600mAH NI-MH po podlaczeniu nawet do poczciwiej cm-028s nic sie nie działo , więc postanowiłem sprawdzić go na akumulatorze 8.4v , i tu zaskoczenie niby coś się stało tłok naciągnął się do 4/5 długości i stop silnik nie ma siły. Rozebrałem replike rpzesmarowałem itp i dalej to samo. I tu moje pytanie czy moze to być wina voltażu 8.4 zamiast 9.6 ? dodam ze replika stała na naciągnietej sprężynie. Czy jednak jest to wina np tłoka czy czegoś , wtedy czy moge go zastąpić tym z cm028 , czy kupić oddzielnie ? Z góry dzięki za pomoc i tu jeszcze pytanie czy bardizej sie do niego oplaca baterie 9.6 czy 10.8 czy ktos sprawdzal 10.8 czy stick nie bedize za długa ? Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 A sprawdzałeś Pan na mocniejszej baterii? Bo objawy wskazują na brak mocy do naciągnięcia sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Ktoś oddał replikę za darmo? Pewnie ją wcześniej "pożyczył" z Bornego :D. A na poważnie to użyj innego, wydajniejszego (lub po prostu mocniejszego) akumulatora. Quote Link to post Share on other sites
MI3SZK0 Posted February 3, 2014 Author Report Share Posted February 3, 2014 (edited) Ok jutro zamówie 9.6v czy może lepiej 10,8 ? Tylko co do 10.8 nie jestem pewien czy wejdzie z okablowaniem bo replika na blowbacka i zeby "zamek" nie zachaczal o te kable Edited February 3, 2014 by MI3SZK0 Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 7.4V :D. Nie ma sensu pchać się w Ni-MH, lepiej zainwestować w Li-Po. Któryś z pakietów Turnigy Nanotech powinien wejść gładko w dekiel. Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Ja używam Turnigy nano-tech 15-20C 2000mAh 7,4V w 2 listkach i wchodzi na styk mimo że musiałem trochę podszlifować rurę gazową :D Quote Link to post Share on other sites
MI3SZK0 Posted February 3, 2014 Author Report Share Posted February 3, 2014 Możecie podesłać jakiś link do takiej batki :D ? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 http://allegro.pl/deltashop-turnigy-nano-tech-1300mah-3s-25-50c-i3860262624.html Podobno wejdzie bezproblemowo w deki... Zaraz, zaraz, właśnie zwróciłem uwagę na "blowbacka". RK-03 nie ma blowbacka... Znam dwa AK z blowbackiem - APS i JG. Quote Link to post Share on other sites
MI3SZK0 Posted February 3, 2014 Author Report Share Posted February 3, 2014 (edited) Moj ma na 100 % bo jak strzelam 'prubóje" to naciąga także "zamek" a pozatem ma cały ten mechaniznm jutro moge dodac jakies zdjecia ,a co do bateri to jest li-po 11.1 a to chyba za dużo jak na kauacha :D Edited February 3, 2014 by MI3SZK0 Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Jak automatycznie cofa Ci suwadło to gwarantuję Ci, że nie masz Boyia. Skoro dostałeś go za darmo, do tego akumulator 8.4V nie może uciągnąć sprężyny to jestem niemalże pewien, że otrzymałeś APSa. A skoro za darmo - to są z nim problemy. Quote Link to post Share on other sites
MI3SZK0 Posted February 3, 2014 Author Report Share Posted February 3, 2014 Faktycznie sorka tu moje niedopatrzenie Accuracy Pneumatics Shooting - APS :D no a proeblamy z nim są dlatego założyłem ten temat :D Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 Najlepiej to kup nową baterię i oddaj do kogoś kto się zna niech Ci to ogarnie i będzie działało długo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts