seger Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 ale taka stara Dacia (ta co sie korba odpalało z przodu jakzdechł akumulator) ;) Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Za 130zł już można mieć Imaxa B6 w innym opakowaniu. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Który tez jest średni. Ja bym polował na graupnera, hiteca albo cos takiego. Mi osobiscie spodobała się nowa ładowarka hiteca: http://riku.pl/towar/hitec-x1-touch-multi-charger-acdc-114122/p/kontekst/4225/ Quote Link to post Share on other sites
jankes1994 Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 Ja mam taki problem z tą ładowarką, ale od redoxa(niebieską) . Podłączam ładowarkę pod zasilanie, mrugają sobie te 3 diody na czerwono-zielono. Następnie podłączam batkę Turnigy nano-tech 2s 2000mah(chcę ją doładować) 1 i 2 cell mrugną na czerwono a 3 cell na zielona następnie wszystko gaśnie. Ładowarka jest nieżywa(nie reaguje na podłączenie) przez jakieś 2-3 min następnie zaczyna działać(święcą się diody) lecz zjawisko się powtarza po podłączeniu batki. Może wie ktoś co jej dolega? Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 Hmm, nie miałeś szczęścia w loterii, którą jest kupowanie tych ładowarek. Co jej dolega ciężko powiedzieć. Baterie ładuje? Quote Link to post Share on other sites
jankes1994 Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 Właśnie nie wiem, bo wolę nie ryzykować ładowania kiedy coś jest nie tak z ładowarką. Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 Przegrzewa się po prostu. Otworzyć zobaczyć co to jest i ewentualnie dorzucić jakiś radiator. Jednak polecam po prostu wyrzucić tą 'ładowarkę' do kosza, no chyba, że mam jeszcze czas na zwrot. Dorzucić drugie tyle i kupić coś co można nazwać ładowarką a nie prostownikiem z diodami. Różnica napięć pomiędzy cellami przy ładowaniu w tym ustrojstwie to ok. 0.1V, gdzie mój Shark 10 bez balancera utrzymuje tą różnicę na poziomie 0,03 V Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 Przegrzewa się po prostu. Ale że tak od razu, sekundę po podłączeniu baterii? Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 (edited) A to jak od razu to może to być jakieś zwarcie. Generalnie trzeba otowrzyć i się przyjrzeć Edited March 14, 2014 by adrIan Quote Link to post Share on other sites
Yoshi244 Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Ja też tak mam przy tej ładowarce. Spróbuj podłączyć baterię najpierw do ładowarki, a później zasilanie do gniazdka od ładowarki, jak też zgaśnie, to podłącz zasilanie do ładowarki, poczekaj z 5 minut, następnie odłącz zasilanie z gniazdka, podłącz baterie, podłącz zasilanie do gniazdka, powinno zadziałać. Quote Link to post Share on other sites
adam7841 Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Mam pytanie otóż czy da się do niej bezpośrednio podłączyć LiPo na t-deans? Quote Link to post Share on other sites
PUMPA Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 (edited) Nie da się wtykiem t deans. Balanser podłączasz i się ładuje :D Edited February 7, 2016 by PUMPA Quote Link to post Share on other sites
adam7841 Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 (edited) Dzięki Edited February 7, 2016 by adam7841 Quote Link to post Share on other sites
nobody234 Posted January 19, 2018 Report Share Posted January 19, 2018 Gunfire leci po kosztach z tymi ładowarkami, na 100 ładowarek mniej więcej 45-50% to szajs. Ostatnio dostałem od kolegi tą ładowarę, żeby naładować lipo Redoxa i wiecie co? Ładowarka spaliła się po podłączeniu do akumulatora, aku ocalał, ładowarka poszła w piz** do śmieci, JEDEN WIELKI SZAJS, SZMELC, BUBEL CHIŃSKI Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts