Wojownik22 Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 (edited) Witam! O replikach czytałem.Mam kilka pytań : -o zasięg skuteczny (w cm powiedzmy gumka i dystanser systema energy a w giecie tylko sprężyna) na sp120 -ogólne wrażenia wewnętrzne i pracy -czy dodatkowe 150-200zł które wydałbym na G36c aresa nie lepiej opłaciły by mi sie na tuning CM.040(gumka i dystanser systema energy, precka jakaś,mosfet)? -do g36c jaka bateria by weszła? -i jeszcze czy są jakieś ładne (bez tych naboi z boku) magazynki do G36 http://zbrojownia.li...roducts_id=1243 http://www.specshop....-_G36C_-_AR-006 Edited February 8, 2014 by Wojownik22 Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 Skoro dopuszczasz możliwość kupna G36, to ja Ci poradzę G36C Boya, idealna kopia Aresa. Bardziej opłaca Ci się kupić chińczyka i go tuningować bo prawie to samo co trzeba wymienić w chińczyku trzeba wymieniać w replice markowej. Za te 400zł zrobisz taki tuning, że ten Ares będzie mógł się schować. Co do baterii: poszukaj. Jeśli już chcesz AK to bierz Boya, najlepiej SW. Wykonanie znacząco lepsze od Cymy. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 Zależy jeszcze do jakich zastosowań ci ta replika potrzebna. G36C jest lżejsze i mniejsze, więc też bardziej uniwersalne. Do CQB się nada zdecydowanie lepiej niż AK, jednak jak to gieta... plastik fantastik. Obie będą dobre, bierz to co ci bardziej odpowiada z wyglądu lub co jest ci wygodniejsze. Jak kupisz replikę, to której byś nie wybrał, obowiązkowo potrzebne: gumka, mosfet, i najlepiej jeszcze jakieś Lipo z ładowarką. Co do G36 boya, jeżeli lubisz dłubać w replice i tuningowanie sprawia ci przyjemność, możesz kupić boya i się bawić. Jeżeli jednak wolisz replikę na starcie niezawodną, bierz aresa i masz spokój. Quote Link to post Share on other sites
Wojownik22 Posted February 9, 2014 Author Report Share Posted February 9, 2014 AK nie wezmę SW bo lepsze drewno sobie u stolarza zrobię,a poza tym to wolę ten ładny tłumik płomienia, a nie trąbkę jak boyi to RK-08 ( http://www.taiwangun.com/rk-08s-boyi ).Możecie powiedzieć coś o tych zasięgach i na resztę pytań odpowiedzieć? Dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Jest temat o RK-08 w dziale z replikami II klasy. Radzę tam poczytać i zadawać pytania o replice. Quote Link to post Share on other sites
Wojownik22 Posted February 9, 2014 Author Report Share Posted February 9, 2014 Ok, ale chodzi mi o tytułowe repliki Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Nie polecaj G36 Boyi jak ma kasę na Aresa. Moje zdanie: Nigdy nie dotykaj się G36c Boyi.Cm.040 fajna replika ale mocna jeśli chcesz ją do CQB i lasu to się nie nada ,taką cymą można na prawde poranić gościa widziałem na własne oczy co zrobił stock z jego skórą.Uniwersalna będzie gietka ARESA. Quote Link to post Share on other sites
Wojownik22 Posted February 9, 2014 Author Report Share Posted February 9, 2014 (edited) Nie raczej to będzie las.Jaki jest zasięg skuteczny G36c ARESA? Bo jak cyma ma w stocku lepszy to bez sensu chyba do lasu kupować tą z gorszym zasięgiem. Podobno cm.040 jest kiepsko wyważone czy ten problem jest również przy CM.040c? Jaka jest różnica w zasięgu skutecznym i celności? Edited February 9, 2014 by Wojownik22 Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 (edited) "Nigdy nie dotykaj się G36c Boyi" XD. Rozłożenie, przesmarowanie i złożenie GB i hopa załatwi 90% problemów. W giecie Aresa i tak przyjdzie wymienić cylinder, gumkę, okablowanie i ew. lufę. Tak, AK74 ze sładaną kolbą jest bardzo kiepsko wyważone, więc lepiej poszukaj AKSU. Przy CM.040c ten problem będzie jeszcze większy, bo ta kolba jest lżejsza od ramowej. Nie bierz wersji "c", ramowa kolba jest lepsza. Odpowiedzi odnośnie zasięgu skutecznego z pewnością znajdziesz w stosownych tematach. Edited February 9, 2014 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 (edited) Ja osobiście brał bym G36 od Aresa. Mam tą replikę i jest warta polecenia. Chcesz do lasu, wkładasz mocniejszą sprężynę i tyle. Możliwość podpięcia adaptera na magazynki M4, pozwala używać najpopularniejszych i najwygodniejszych magazynków. Edited February 9, 2014 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
Wojownik22 Posted February 9, 2014 Author Report Share Posted February 9, 2014 (edited) G36 poza mój budżet :icon_cry: ewentualnie c ale podobno i tak trzeba sporo kasy wydać bo zębatki słabe,LiPo kupić,ładowarkę. Edited February 9, 2014 by Wojownik22 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts