kitof26 Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Witam ! Wszystkich Mam pytanie Jak mam ustawić ładowarkę pod taką baterię jak w opisie Posiadam Ładowarkę Raytronic C60 Przy ładowaniu .?.,.?. A 4,2V/C Przy rozładowywaniu .?.,.?. A .?.,.?. V/C ile Charge Rate .?. C ile TSC Capacity .?. % Dzięki Wielkie ! Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 C ustawiasz takie, jak akumulator czyli 25, TSC nie wiem, reszta jak Ci się podoba. Quote Link to post Share on other sites
kitof26 Posted February 14, 2014 Author Report Share Posted February 14, 2014 Ja jestem początkujący a wiem że C można ustawić od 1 do 5 i jest to prąd ładowania. Proszę o opinie kogoś kto się zna Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 (edited) Z tego co widzę to po necie multum jest instrukcji obsługi tego w różnych językach. Co do charge rate to jeśli dobrze kojarzę to wartość podana przez kolegę wyżej usmaży ci batkę. Charge rate proponuję 1C lub 2C jako największe wartości. Prąd rozładowania może być spory, napięcie 3V - 3.1V może. http://www.modelemax...tronic c-60.pdf Tutaj TSC Capacity jest na 100% Sir Hawk myślę, że jak udzielasz takich rad jak to z tym Charge Rate to nie udzielaj rad wcale. Edited February 14, 2014 by echelon_ Quote Link to post Share on other sites
kitof26 Posted February 14, 2014 Author Report Share Posted February 14, 2014 Przy 25C to Batka by wyleciała w powietrze podejrzewam :) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Dlatego się nie słucha losowych osób :F Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 (edited) Przy 25C to Batka by wyleciała w powietrze podejrzewam :icon_smile: Najgorsze jest to,że LiPo tak łatwo w powietrze nie wylatują (chyba ,że w sztywnym "opakowaniu") a płoną sobie radośnie i jeżeli nie masz specjalnego zestawu do gaszenia metalu (gaśniece typu "D" bodajże) to puki sie nie wypali materiał nie da rady zgasić... I chata może się sfajczycz w całości... No a ładowanie prądem jaki sama batka może z siebie wydusić wydaje się dość demonicznym pomysłem,skazanym na klęskę... Mówiąc dość powściągliwie... Edited February 14, 2014 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Losowa osoba? 1200 postów na forum a tu jakieś jaja. Nigdy nie wiadomo jak przy takim prądzie (gdyby ładowarka tyle dała) ogniwo mogłoby zareagować. Wstydź się. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts