suszu Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Witam Problem polega na tym ze rozebrałem glocka powycierałem brudy itp i nasmarowałem lecz po złożeniu i przeładowaniu kurek spada razem z zamkiem zamiast pozostać napięty nie wiem czym to może być spowodowane ponieważ rozkładając replikę wyjąłem lufę i cylinder a kurka nawet nie ruszałem lecz tylko go psikłem silikonem w sprayu Jest to Glock 17 WE proszę o pomoc Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Zaczep się ześlizguje, pozbądź się silikonu to powinno być ok. Quote Link to post Share on other sites
suszu Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 jakaś podpowiedz jak się go pozbyć bo boje się wyjąc to żeby jakieś sprężynki nie wystrzeliły :) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 (edited) Może wystrzelić sprężynka G26-48, trzeba na nią uważać przy wyciąganiu. I to na tyle z wyskakujących sprężynek w Glocku. https://lh5.googleus.../Glock17_TM.jpg Edited February 16, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
suszu Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 ta sprezynka jest poniewaz uważałem na to Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Nie bardzo rozumiem. Rozbierałeś to wcześniej czy nie? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Hehehe czeski film :P Quote Link to post Share on other sites
suszu Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 jak się zepsuło to nie ale jak nie działał juz to wyjąłem tylko ale nic nie rozkładałem i nic nie wypadło wyjecie wyglądało tak ze wybilem pin i odkręciłem śrubkę wysunalem ale sie nie znam i wsadzilem spowrotem i nic nie wypadlo a tak jak nie dzialalo tak i nie dziala Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Być może też spadła, lub pękła sprężynka G26-54, ona ma leżeć na zaczepie kurka, na tym wystającym fragmencie z lewej strony, a nie pod nim. http://www.airsoftglobal.com/shop/bmz_cache/5/5befce9553301d3176463d8dce226ed2.image.400x300.jpg Quote Link to post Share on other sites
suszu Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 nodam ze kurek normalnie sie blokuje podczas napinania i zwalniania kurka po zdjeciu zamka Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 A jeżeli powoli przeładujesz i powoli odprowadzisz zamek to też kurek spadnie? Jeżeli tak, to przy dociśniętym zamku do korpusu dzieje się to samo? Quote Link to post Share on other sites
suszu Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 jesli delikatnie do polowy odciagne zamek i powolutku przeciagne spowrotem to kurek jest napiety Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 (edited) Miałem tak w Glocku army, był zjechany zaczep/kurek i przy byle puknięciu spadał. Więc albo masz za dużo smaru, albo coś do wymiany :icon_razz: Wskazówkę do rozbierania dostałeś - wyskoczyć może tylko sprężynka G26-48, nic więcej. Jak już wyciągniesz zespół kurka, to przy jego rozkładaniu uważaj na tą G26-54, zdejmij ją najpierw ze zbijaka. Edited February 16, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
suszu Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 ale jakos róznie z tym bywa czasami jest napiety jak powoli odciagne a czasami tak samo spada jak pisalem a taki zaczep da rade dokupic gdzies? jesli tak prosze o rade bo jestesm zielony w tym temacie :) tak jak napisales ze bylo u ciebie zdjalem zamek i napinam kurek lecz jak pukne w niego to odrazu zwalnia Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Guarder i AIP (nie wiem jeszcze czy KM HEAD i Guns Modify nie produkowały oprócz kurków także zaczepów) produkują stalowe części do systemu Marui, ale czy do WE podejdą, to nie wiem. Najpierw wyczyść :P Quote Link to post Share on other sites
suszu Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 aby to wyczyscic musze rozebrac caly kurek na czynniki 1? i czym ten silikon usunac? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 (edited) W razie W pozostaje 8mm łożysko kurkowe ale ja myślę, że to kwestia rozebrania i wyczyszczenia ze smaru. Edit: Smar sulikonowy usuniesz ciepłą wodą + płynem do naczyń. Edited February 16, 2014 by rumak Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 (edited) Ano musisz. I na przyszłość - nie psikaj tym badziewiem, klamki się nie zalewa smarami. EDIT: Rumak, co niby da Ci większe łożysko (8mm? 8mm to ja miałem w stocku w marujcu, teraz mam 9), jeżeli masz starty sear/kurek? Tu nie jest problem z tym że zamek siedzi za wysoko. Edited February 16, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Miałeś w marujcu no właśnie... Nie wiem co może dolegać klamce bo gościu, który ją ma skąpi informacjami i w dodatku nie bardzo wie co robić. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 tak jak napisales ze bylo u ciebie zdjalem zamek i napinam kurek lecz jak pukne w niego to odrazu zwalnia Gdyby to była kwestia za wysoko siedzącego zamka, to by kurek napięty palcem nie spadł od puknięcia, prawda? Quote Link to post Share on other sites
suszu Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 wiec tak juz pomyłem i poskładałem lecz po rozebraniu wyglądało ze zaczep jest ok ale zaczep ten co jest na kurku jak by starty ale po złożeniu nabilem gazem i po zrzuceniu zamka walnął seria lecz potem już strzela ok wiec może to chwilowa naprawa bo zaczep łapie i jak narazie nawet na sucho jak przeladuje i dam suchy strzał kurek działa :) dzieki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts