Szymi z lasu Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Witam mam problem z moją repliką. Kulki co jakiś czas (często około 3 razy na minute) zacinają się w lufie. Dodam, że replika była pod tym kontem wysyłana na serwis ale nie pomogło, a jako, że właśnie minęła mi umowa gwarancyjna nie będę jej wysyłał tam z powrotem żeby leżała miesiąc i wróciła nadal nie działająca. Lufa jest czysta + ( lufa i gumka była zmieniana i nie pomogło) Próbowałem strzelać różnymi kulkami więc problem nie leży w tym. Magazynki odpowiednio podają kulki do innych replik (znaczy replik kolegów z gietami) Komora hop up wydaje się być w porządku. Jakieś pomysły co to może być i jak to zrobić, "żeby było dobrze"...? :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Jedyne co przychodzi mi na myśl to podwijający się kołnierz gumki. Spójrz od strony komory (tam gdzie wchodzi dysza), czy kołnierz gumki nie ma czasem kształtu "jaja" albo jakiegoś innego niepożądanego kształtu niż koło. Możliwe, że w komorze jest jakiś zadzior, nadlewka, itp która to powoduje odkształcenie gumki. Sprawdź też czy lufa z gumką nie są za mocno wciśnięte w komorę i może ktoś przesadził też z teflon-fix. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Zmień dystanser na inny , u mnie to zadziałało. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 W zasadzie zbyt mocno podkręconego hopka wykluczyłem itp. , ale różne kwiatki się zdarzają. Quote Link to post Share on other sites
Szymi z lasu Posted December 19, 2014 Author Report Share Posted December 19, 2014 witam, replika już dawno naprawiona ale... chciałbym w nią włożyć sp 130 guardera i ten silnik: http://www.asg.warszawa.pl/p,tokyo-marui-silnik-hi-torque-krotki,16968.html ..bateria 9.6V ... uciągnie i nie rozleci się? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 SP130 Guardera powinien pociągnąć silnik stockowy, pewnie rof będzie słaby ale raczej da radę. Nie wypowiem się na temat silnika od TM, TM kojarzy mi się z replikami około 300 fps, nie wiem co dla nich znaczy Hi Torque. Nigdy nie widziałem tego silnika. Dobry stosunek ceny do jakości miały silniki GFC czy SHS. Jedną sprawą jest to czy silnik naciągnie sprężynę, inną jest to czy inne podzespoły to wytrzymają. Tego to już Ci nie powiem. Sądzę że stok powinien wytrzymać M120, ale sprężyny Guardera mają zupełnie inne oznaczenia. SP130 Guardara to M140 jak nie więcej. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Gosciu!!!! Co może m150? 130 guardera to zwykłe 130. Jeśli stok silniczek masz z niebieską dupcią to lajcik jeśli szary to uciągnie ale rof będzie średniawy. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 A jakiego rzędu prędkości osiągasz na SP130 Guardera? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts