Levy Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 Ależ prosze...:) Dobrze skręć osłone lufy ( taka plastykowa rura :) ) są tam dwie srubki, które lubią sie odkrecać...:) Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 Jakie macie przyrosty, bądź też spadki mocy przy zastosowaniu preclufy? Miło by było, gdyby podać wcześniejsze fps'y, teraźniejsze, co za lufa i jaka długość. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
sebna Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 Witam, Od pewnego czasu mam problem ze spustem w A2 CA. Chodzi bardzo twardo i nie da sie go wcisnąć bez użycia sporej siły co uniemożliwia szybki wystrzał. Po nasmarowaniu nie działa tryb single od razu wskakuję na auto i trzeba użyć podobnej co przed smarowaniem dużej siły. Jakieś sugestie co zrobić żeby spust chodził gładko i nie trzeba było imadła żeby go wcisnąć (podobno problem ten sie zdarza i daje się rozwiązać). Pozdrawiam, sebna Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 (edited) Chmmm musiałbyś sprawdzić jak działa spust bez gearboxa tzn. wyjmujesz gera i patrzysz czy działa ciężko czy tak jak powinien, jak działa jak powinien to sprawdzasz jak działa w gearboxie... jeżeli też działa normalnie no cóż to pozostaje łączenie spustu na gearboxie ze spustem który wciskasz. Skoro piszesz że działa tylko auto to moge podejrzewać że coś jest nie tak ze stykami od singla - w środku gera. Edited May 7, 2007 by kermit Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Miałem podobnie, tylko że w TM. Jeżeli spust działa na takiej samej zasadzie możesz spróbować zrobić tak: Rozkręcasz guna. Spust dwustopniowy jest oparty (w sensie technologia jest oparta) na takich dwóch malutkich sprężynkach, przytrzymywanych przez malutkie bolce. Z resztą jak będziesz rozbierał to najprędzej i tak wypadną i będziesz musiał ich szukać po pokoju. :) Jak już się do nich dostaniesz, obejrzyj je dokładnie, mogą być trochę pozginane. Jako, że są dwie, nie musisz bawić się w prostowanie tylko po prostu usuwasz uszkodzoną sprężynkę wraz z bolcem. Spust będzie działał, tylko trochę lżej. U mnie pomogło. Quote Link to post Share on other sites
sebna Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Rozumiem że nadal działa w trybie dwustopniowym i czuć jakąś granice między jednym a drugim trybem? Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 (edited) Tak, czuć. Jeżeli chcesz strzelić singlem (i adrenalina do głowy nie uderza ;) ) - strzelisz singlem. Dla mnie po tej modyfikacji spust działał idealnie. Nie za ciężko, żeby się siłować, ale też nie za lekko, aby nie puszczać przypadkowych serii. Nie ma problemu z szybkim strzelaniem na singlu. Z resztą zawsze można tą modyfikacje odwrócić wkładając ową sprężynkę. Edit: Jak znajdę/znajdziecie mi :) instrukcje z ponumerowanymi częściami, powiem dokładnie o które części chodzi. Edited May 7, 2007 by BlazakoV Quote Link to post Share on other sites
sebna Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Jak znajdę/znajdziecie mi :) instrukcje z ponumerowanymi częściami, powiem dokładnie o które części chodzi. Było by bardzo fajnie. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 A możliwe jest, aby ta sprężyna samoistnie odpadła? Ostatnio "poluzował" mi się spust. Teraz mam taki problem, że po naciśnięciu spustu na single, nie dociąga mi do końca sprężyny - jakaś przyczyna, czy po prostu batka już nie domagała? Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 (edited) Specjalnie dla Ciebie, sebna: http://www.uncompany.com/information/instr...ug-military.jpg Części oznaczone ST-14. Edited May 7, 2007 by BlazakoV Quote Link to post Share on other sites
sebna Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 A dzięki dzięki :) I mówisz że to bez znaczenia którą z tych dwóch konkretnie wymontuję? Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Jeżeli obie wyglądają tak samo - bez znaczenia. Jeżeli któraś nosi jakiekolwiek większe ślady użytkowania (np jest wygięta) usuń właśnie ją. Quote Link to post Share on other sites
Michal71 Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 Witam! Wczoraj spotkała mnie nie miła niespodzianka ze strony mojego Auga. Po założeniu baterii....cisza..ani drgnie.Bateria naładowana, po każdej strzelance rozładowywana. Czyżby padła? Założyłem baterię kumpla i aeg działał. Jednak zarówno moja jak i jego bateria po założeniu do Auga robiła się bardzo goraca. Wystrzelałem może ze 2 magi , aeg działał OK...ale od temperatury odlutował się przewód w baterii. Co może być przyczyną tak dziwnej awarii? Zwarcie? Szkoda mi Auga, jest na gwarancji , jednak nie przepadam za wysyłaniem sprzętu do serwisu. A chyba to właśnie mnie czeka... Czy ktoś może podać sensowny powód takiej awarii? Dziękuje za pomoc i pozdrawiam. M. Quote Link to post Share on other sites
Levy Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 Jaką masz batkę? I jakiego Auga :)? Quote Link to post Share on other sites
Sfora_Goose Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 (edited) Filmik przedstawiający domowy sposób na wykonanie tłumika Phantom Shadow :-) Edited June 3, 2007 by marcinwuu Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 (edited) Mam problem ze strzelaniem na semi, czasem nie dociąga do końca sprężyny, trzeba dłużej przytrzymać spust na semi, wtedy raczej problemów nie ma. Powodem zapewne są płytki (selektora?). Jak powinny być ustawione te dwie blaszki, chodzi dokładnie o te co stykają się z płytką przy "spuście" w GB. Mają być równo ustawione, czy jedna dalej, druga bliżej? O te blaszki mi chodzi, za co one odpowiadają? Zamykają obwód, ale czemu są dwie? Problem mam jeszcze jeden z lufą, stockową. Przy końcu, nie jest ona gładka, jest chropowata, czy jest to normalne, jeżeli nie to jak ten problem usunąć, bez wymiany lufy. Edited June 3, 2007 by GRSW_Szreder Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 To są blaszki od "auto" jak je zewrzesz to gun będzie cały czas strzelał auto zaraz po podłączeniu baterii. Dlaczego są dwie? Jak wyobrażasz sobie wyłącznik? tylko z jednym stykiem? :D Co do lufy to wewnątrz jest chropowata czy na zewnątrz? Wewnątrz powinna być powierzchnia gładka i lustrzana. Jak masz chropowatą to może przetrzyj wyciorem, a jak nie zejdzie to pozostaje chyba tylko pasta ścierna lub papier ścierny (ew. kupno nowej lufy) - albo gwarancja. Quote Link to post Share on other sites
siułek Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Witam. Czy ktos próbował zamontować jakiś bipod, albo dorobic? Nie chodzi mi o taki co jest w orginale w wymiennej lufie lecz taki składany. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
francuz152 Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 czy były ktoś w stanie podać dokładne wymiary miejsca na baterie (tak wiem były już podawane ale nie wszystkie) potrzebuje - głębokość (w najmniejszym miejscu) - szerokość (najwęższe i najszersze miejsce) - wysokość generalnie chce tam (dopiero kupuje karabin) zmieścić baterie baterie o wymiarach 90mmx23mmx34mm i czy ją tam zmieszczę?? jak by mógłby ktoś to pokazać na zdjęciu to by było genialnie Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Wejdzie, ale pokaż z jakich ogniw ma się składać ta bateria. Quote Link to post Share on other sites
francuz152 Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 (edited) ma to być bateria litowo polimerowa (czy jakoś tak) dokładnie taka http://www.macrotech.pl/index.php?id=showi...=2&podkat=2 i dzięki za odpowiedź Edited January 12, 2008 by francuz152 Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Batka 8,4V na ogniwach 2/3C ma wymiary: 105mm x 33mm x 17mm Ta LiPo jest 2x razy grubsza, ale jest krótsza. Pakiet 9,6 w układzie "kostki" ma 34mm grubości. Jak nie będzie pasowała na płasko to ten Pakiet LiPo przekręcisz na bok. Powinno wejść, ale nie mogę tego potwierdzić w 100%, sądząc po wymiarach można być pewnym. Quote Link to post Share on other sites
francuz152 Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Mam takie jeszcze jedno pytanie czy szkielet GB wytrzyma m150?? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Ja bym nie ryzykował, to już dosyć twarda sprężyna. Ile chcesz osiągnąć fps? Przy mojej konfiguracji jest 422fps na sprężynie m110 guarder (nie madonion...). Quote Link to post Share on other sites
francuz152 Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 chce osiągnąć ponad 500fps ale wymiana szkieletu nie jest problemem tylko nie chciałbym wymieniać żeby potem sie okazało że nie muszę (nie lubię przepłacać) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts