simson s51 Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Cześć, na początek może się przywitam. Mam na imię Artur, niedawno jeden z moich znajomych wpadł na pomysł żeby spróbować kupić jakieś repliki i się postrzelać. Zebraliśmy piętnasto osobową grupę, siedem osób ma już repliki. Głównie są to kałaszniki i m4, ale jeden ma takie AWP, i ono mi się najbardziej spodobało. Strzelałem z wszystkich, no ale ta snajperka mnie jakoś tak zauroczyła :D Co idzie za tym że mam dopiero 14 lat, to nie mam zbyt dużo funduszy na to, około 250 zł na samą replikę. Nie liczę że za te pieniądze kupie coś co będzie bić 100m. Wystarczy mi około 450fps i żeby tak na 50m kulka doleciała. Głównie szukam replik na ta tablica.pl. Znalazłem kilka ale najbardziej spodobała mi się ta. http://tablica.pl/oferta/replika-broni-snajperka-asg-mb06-CID767-ID4XJAB.html Nie jest za droga a jest w niej dość dużo przerobione. Co o niej sądzicie ? P.S. Proszę tylko o poważne odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Varn Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 (edited) Nic specjalnego. Było wałkowane kilka razy w dziale dla zielonych. P.S. Słaby troll :icon_smile: Edited February 24, 2014 by Varn Quote Link to post Share on other sites
Aurendil Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 mam zbyt dużo funduszy na to, około 250 zł na samą replikę. (...) Wystarczy mi około 450fps i żeby tak na 50m kulka doleciała. Kup używaną cymę kałasza. Może być z uszkodzeniami "kosmetycznymi". Jak chcesz być snajperem to strzelaj na singlu. Jak stwierdzisz, że Ci się znudziło snajperzenie to będziesz mógł strzelać seriami. :) Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 Wiele zielonych szybko się zakochuje w snajperkach a po chwili ta miłość pryska. Pójdź w sprawdzony karabin Cm 0.28 na początek by ci wystarczył. Wcale nie trzeba posiadać ponad 400fps w szturmówkach by dobrze się bawić. Nie zapomnij o porządnych okularach ! Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 Normalka, "wysyp" snajperów trwa. Syndrom niewiedzy... Simson, czy wiesz jaka jest rola snajpera? Wiesz co należy do jego zadań? Wiesz jak powinien zachowywać się? Jeśli nie, pierwsza zasada Snajper ma być niewidoczny i niesłyszalny. Druga zasada snajper musi się cechować ogromną cierpliwością. Trzecia zasada snajper musi zdawać sobie sprawę, że podczas całej imprezy może nie wystrzelić ani jednej kulki. Ostatnia zasada, snajper to doświadczony, bardzo doświadczony taktyk. Tego wszystkiego nie nauczysz się leżąc w błocie albo na ścieżce mrówek bez ruchu! Zrób tak jak radzą Ci koledzy Aurendil i Driver. Nie podobają Ci się eMki i Kałasze, masz do wyboru jeszcze G36 i M5. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Zapraszam do tego działu http://forum.wmasg.pl/forum/145-jak-zaczac/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts