rico192 Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Witam ostatnio zakupiłem http://gunfire.pl/product-pol-1152199680-Zestaw-3-granatow-gazowych-do-replik-M203-M381-HE-.html te oto granaty i chcąc zobaczyć co jest w środku rozkręciłem je. Oczywiście te cudne małe kuleczki mi powypadały. I mam pytanko do was, jak je tam znowu umieścić? Próbowałem kilkanaście razy ale wypadają i do tego zgubiłem już 2 Quote Link to post Share on other sites
asas Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 1. Znajdź dwie kuleczki, polecam magnes. 2. Smarem silikonowym (nie pomyl z olejkiem!) posmaruj kuleczki, umieść w swoich miejscach i bardzo ostrożnie skręć granat. Smar zapewni im odrobinę lepszą przyczepność. Powodzenia! Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Jeśli się nie mylę, to granaty korzystają z kuleczek 4mm. Najlepiej zaopatrz się w kilkanaście (albo i kilkadziesiąt) zapasowych. Kulki na sucho nie utrzymują się w środku, dlatego polecałbym jakiś gęsty smar. Sam korzystam z litowego (bo akurat był :P). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts