ShOoK Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Witam, mam zamiar zacząć z asg mam dylemat w sprawie kupna repliki, zastanawiam się nad CM.048M a RK-08s i RK-05 (BOYI) poczytałem już trochę na forum ale wciąż mam wątpliwości. Drugie pytanie mam odnośnie jakie polecacie okulary i czy opłaca się kupować maskę siatkową na twarz (nie na oczy)? Co najlepiej kupić i zmienić w replice na początek? Co do kulek najlepiej kupować te z G&G? Z góry dzięki za pomoc . Quote Link to post Share on other sites
JoHnnY:D Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Zdecydowanie RK, polecam ci szukać boy'ców z dopiskiem SW ponieważ mają stal i drewno :)! Quote Link to post Share on other sites
Foley11 Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Okulary z atestem, kulki G&G, w replice możesz się pokusić o wymianę gumki hop-up (Guarder przezroczysty, G&G zielona) i baterii na Li-Po (to pociąga za sobą konieczność kupna specjalnej ładowarki). Maskę siatkową na na dolną część twarzy opłaca się kupić jak najbardziej, chyba, że nie lubisz swoich zębów. Jeśli chcesz je zachować, kupuj - nigdy nie wiadomo kiedy ktoś spanikuje i z pięciu metrów pociągnie Ci serię po twarzy (przykładowa sytuacja z mojej ostatniej strzelanki). Quote Link to post Share on other sites
Provvokator Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Co do maski siatkowej to moim zdaniem głównie do cqb , w lesie mało przydatna Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 RK-08s najlepsze z tego co podałeś. Quote Link to post Share on other sites
muzyks51 Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Jeśli chcesz okulary to myślę że tanim i dobrym rozwiązaniem jest: http://armyworld.pl/product-pol-1592-Okulary-US-Army-Okulary-SPECTACLES-BALLISTIC-PROTECTIVE-Specs-przezroczyste.html Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Jeśli się nie mylę okulary powinny mieć klasę twardości F Quote Link to post Share on other sites
Okota Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Co do maski siatkowej to moim zdaniem głównie do cqb , w lesie mało przydatna Nie zgadzam się, ja zęba straciłem właśnie w lesie. I to ze stokowej broni. Quote Link to post Share on other sites
JoHnnY:D Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Nie zgadzam się, ja zęba straciłem właśnie w lesie. I to ze stokowej broni. Tyle, że w lesie wystarczy nie otwierać ust kolego ;]! W CQB może być krucho z facjatą bez maski :teeth: ! Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Maska może przydać się nie tylko do typowego CQB. Tak jak mówi Okota - strzała w twarzyczkę można dostać równie dobrze w lesie ; im więcej przeszkód naturalnych, tym dystans się zmniejsza ; przy podchodzeniu do budynków też wchodzimy w strzelanie na krótkim dystansie. Poza tym maska spełnia też trochę funkcję kamuflującą twarz ;) Quote Link to post Share on other sites
ShOoK Posted March 6, 2014 Author Report Share Posted March 6, 2014 (edited) chyba przekonałem się do tego RK-08S boyi. Może mi ktoś powiedzieć czemu to http://www.taiwangun...yi?from=listing ma większość parametrów innych od tej http://gunfire.pl/product-pol-1152192692-RK-08.html czy po prostu to samo tylko sklep dał jakąś przybliżona specyfikacje? a aku i ładowarkę jakieś polecacie? Edited March 6, 2014 by ShOoK Quote Link to post Share on other sites
muzyks51 Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Jeśli się nie mylę okulary powinny mieć klasę twardości F F - to najniższa atestowana klasa twardości Quote Link to post Share on other sites
ShOoK Posted March 10, 2014 Author Report Share Posted March 10, 2014 Gumkę kupić taką http://allegro.pl/silikonowa-gumka-hop-up-gg-zielona-hopup-i4016828041.html ? co do ładowarki to mam zamiar kupić imax B6 tylko dalej nie wiem jaką baterie, z tego co wyczytałem polecane są Redox i turnigy nanotech tylko teraz kupić 7,4V czy 11,1 i ile mAh? Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 7.4v zdecydowanie Ci wystarczy, 1600mAh powinno CI starczyć nawet na dwie bangle:) Quote Link to post Share on other sites
ShOoK Posted March 10, 2014 Author Report Share Posted March 10, 2014 a co do postu nr 11 ktoś może odpowiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Repliki wewnętrznie takie same - różnice wynikają z tego, że repliki nie są robione z aptekarską precyzją i różne egzemplarze w obrębie tego samego modelu mogą się różnić. Dodatkowo różnie mogą być mierzone parametry, przy pomocy innych urządzeń (a niektóre pokazują lepiej, a inne gorzej). Quote Link to post Share on other sites
ShOoK Posted March 10, 2014 Author Report Share Posted March 10, 2014 Repliki wewnętrznie takie same - różnice wynikają z tego, że repliki nie są robione z aptekarską precyzją i różne egzemplarze w obrębie tego samego modelu mogą się różnić. Dodatkowo różnie mogą być mierzone parametry, przy pomocy innych urządzeń (a niektóre pokazują lepiej, a inne gorzej). no tylko zdziwiło mnie, że każdy parametr inny waga, akumulator, długość i jakoś mała długość lufy wew jest no i w nazwie nie ma "s". Co do bateri obie będą dobre ? http://gunfire.pl/product-pol-1152201721-Akumulator-Redox-LiPo-1800mAh-7-4-20C.html http://deltashop.pl/pl/li-pol-2s-74v-/1294-turnigy-nano-tech-1500mah-2s-20-40c.html i jeszcze pytanie jaki będzie pasować magazynek midcap ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 "S" w nazwie replik serii RK oznacza, że replika jest ze stali. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Maskę zdecydowanie warto mieć, natomiast nikt nie mówi, że trzeba jej używać w każdych okolicznościach. Lepiej mieć, a nie potrzebować, niż nie mieć i potrzebować. Quote Link to post Share on other sites
ShOoK Posted March 10, 2014 Author Report Share Posted March 10, 2014 "S" w nazwie replik serii RK oznacza, że replika jest ze stali. to już wiem i własnie dlatego się zastanawiam czy na pewno to są w 100% te same repliki bo jakby nie było jest aktualnie różnica 70zł a to już można to przeznaczyć na coś innego Quote Link to post Share on other sites
Okota Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Maska maska maska i jeszcze raz maska. Ząb stracony w lesie i to ze sporej odległości. miałem taką neoprenową maskę ale że uciekałem pod górę to ją tylko na chwile zsunąłem.... i było po zębie. Quote Link to post Share on other sites
ShOoK Posted March 11, 2014 Author Report Share Posted March 11, 2014 no więc wiem już prawie wszystko co chciałem tylko dalej mam problem z baterią...:) przeczytałem gdzieś, że bateria powinna być w wersji stick. Więc wciąż nie wiem co wybrać tak aby się zmieściła i nie było problemów nie chcialbym tracić pieniędzy, mógłby ktoś dać konkretny link do baterii jakbym mógł prosic najlepiej ze sklepu deltashop lub gunfire Quote Link to post Share on other sites
Okota Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Bez używania dremela pod dekielek i w kolanko rury wchodzi bateria typu stick o średnicy max 19mm. ale najlepiej zapytaj się w sklepie co wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Provvokator Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 mam rk-05 i taka baterie http://allegro.pl/akumulator-li-po-redox-7-4v-1400-20c-1-i3989865756.html mieści się pod dekiel bez problemu Quote Link to post Share on other sites
Okota Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Ma inną wtyczkę niż replika Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts