Radq124 Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Witam! Jestem początkowym graczem ASG, siędzę w tym jakieś...9 miesięcy i nie zabardzo mogę poradzić sobie z zawieszeniem 3 punktowym. Wziąłem sobie takowe od Krakmanów gdyż kończył się program lojalnościowy i nie mogę za cholerę tego przypiąć tak aby to "działało". Uprzedzając-oglądałem tutoriale na YouTubie, tutaj na forum też z tym, że na YT nie ma takiego zawieszenia jak moje i znacznie się różni a na forum większość linków wygasło. Bardzo Was proszę, czy możecie w miarę mi wytłumaczyć na podstawie mojego zdjęcia jak to ustrojstwo przypiąć(np. do 1 przypinamy 4 itd.)? Wiem, że chcę mieć wszystko na tacy ale serio nie potrafię sobie z tym poradzić... http://zapodaj.net/b97f4795f8ad0.jpg.html Tak, wiem, zapomniałem o "3". Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 A przeplatasz przez kolbę. 4 podpinasz od strony kolby. 5 podpinasz pod muszkę. Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Jeśli nie chcesz "5" podpinać na uchwycie pod risami, możesz "A" owinąć wokół risa i podpinać do jego uchwytów. Quote Link to post Share on other sites
Radq124 Posted March 11, 2014 Author Report Share Posted March 11, 2014 Okej, dzięki chłopaki, tylko co z resztą tych pasków? Na co one są? I druga sprawa, gdy zakładam pas na szyję broń zamiast przylegać do ciała ona "odstaje", to samo z założeniem broni na plecy, też nie przylega do ciała tylko tak "wisi". Czy jest to kwestia regulacji pasków? Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 (edited) Ad. pytanie 1. - "B" nie mam pojęcia co to może być, ale na 100% rzecz zbędna, - "C" służy do przełożenia przez uchwyt pod risem, zapinany na klips, zbędna rzecz- broń wtedy odstaje jeszcze bardziej od ciała i lata na wszystkie strony, - "D" to osłonka na "6", również zbędna rzecz, Ad. pytanie 2. Tak, zależy to od regulacji pasków. Przy "wydłużeniu" tego paska "podwójnego", zmniejsza się odległość broni od ciała. Regulacja jest bardzo płynna i musisz sobie ją dobrać do własnych potrzeb, ponieważ jeśli za bardzo sobie go wydłużysz, to nawet przy odpięciu "6" będzie Ci się ciężko przyłożyć do celowania. Ogólnie "6" służy do szybkiego przejścia z pozycji transportowej do pozycji strzeleckiej i odwrotnie. Przy zapiętym "6" broń służy do transportu , przy odpiętym do celowania. Edit: Wyprzedając Twoje następne pytanie- regulacja odbywa się jedynie przy tym "podwójnym" pasku, po drugiej stronie od zatrzasku. Nawet nie czuję kiedy rymuję. Edited March 12, 2014 by Hatch Quote Link to post Share on other sites
Andrie Posted March 13, 2014 Report Share Posted March 13, 2014 www.youtube.com/watch?v=oz6m_rKmCuM Dobry filmik, objaśniający jak co i gdzie z zawieszeniem trzypunktowym :) Quote Link to post Share on other sites
Kojot ze Szczecina Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Ogólnie "6" służy do szybkiego przejścia z pozycji transportowej do pozycji strzeleckiej i odwrotnie. Przy zapiętym "6" broń służy do transportu , przy odpiętym do celowania Tu się nie zgodzę. Nawet na filmiku widać, że przy zapiętym "6" celujesz prawym okiem, a przy odpiętym "6" możesz zmienić stronę repliki i celować lewym okiem. Tak w uproszczeniu :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Wiem, ale dla mnie dziwny patent. Jeśli przy zapiętym pasie jesteś w stanie bez problemu wycelować to musi być on naprawdę daleko od ciała. Poza tym koleś przedstawia to bez jakiegokolwiek oporządzenia, tak kolorowo by nie było, jakby miał Cirasa założonego. Poza tym, ja posiadam m16 ze stałą kolbą i 20 cm tłumikiem, więc daje mi to dobre 130cm długości, a przy takim układzie, jak na filmiku, ryłbym giwerą po ziemi aż miło. Wolę tak, jak ja to sobie wymyśliłem :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts