wdwdr Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Witam wszystkich. Poszukuję jakieś ciekawej książki z opisami walki żołnierzy - takie relacje byłych komandosów. Wiecie o co chodzi - książki pokroju "Snajper" - Howarda Wasdina, "Przetrwać Afganistan" - Marcusa Luttrella itp. Tylko żeby były o Polskich Siłach Specjalnych... Jakiś były "GROMowiec", "FORMOZAnt" który napisał książkę... - przeczytałbym. Quote Link to post Share on other sites
kero Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Polecam "Kondotierzy" - Rafał Gan-Ganowicz. "Od podwody do czołga" Stanisław Maczek "Nie wiem jak się zabija ludzi, zabijałem tylko komunistów" - R. Gan-Ganowicz Co prawda nie ma tam opisów akcji SO, ale warto przeczytać. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Włosy łonowe mogą stanać dęba jak widać ludzkie lenistwo/wygodnictwo/niepełnosprytność i nie potrafią wyszukać na forum odpowiedniego tematu, który istnieje. Ba kopniecie sie do ksiegarni lub zajżenie na strony www najpopularniejszych sieci przekracza mozliwości intelektualne dzisiejszego społeczeństwa. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Lubliniec.pl Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Arthur zdajesz sobie sprawę z tego że twój post nic nie wnosi do tematu ? Nie mam zamiaru usprawiedliwiać lenistwa kogokolwiek, ale chyba się zatracasz w tym wytykaniu nieudolności społecznej. Forma jaką się posługujesz jest drażniąca na dłuższą metę. Co do tematu to faktycznie zalecam szukać tego typu informacji np. w pobliskiej księgarni. Quote Link to post Share on other sites
Rybowsky Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 "Przetrwać Belize" Navala, byłego GROMowca. Książka nie jest o walkach, ale o szkoleniu w dżungli. Quote Link to post Share on other sites
wdwdr Posted March 28, 2014 Author Report Share Posted March 28, 2014 Przetrwać Belize - Może być ciekawie :) przeczytam... Quote Link to post Share on other sites
MacaDiver Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Ja mogę polecić "Trzynaście moich lat w JW GROM" - http://trzynascie.com/pl/p/Trzynascie-moich-lat-w-JW-GROM/75 :) Quote Link to post Share on other sites
Ajax89 Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Mój przyjaciel najemnik, o wojnie w Liberii i przyjaźni między dziennikarzem a najemnikiem. Quote Link to post Share on other sites
Kojot321 Posted July 10, 2015 Report Share Posted July 10, 2015 "Szrapnel" Williama Whartona. Polecam każdemu który choć trochę lubi tematykę II wojny światowej. Osobista opowieść o wojnie widzianej oczami osiemnastoletniego żołnierza. Swego rodzaju spowiedź autora, zbiór opowieść, którymi nie dzielił się nawet z najbliższymi. Opowieści śmiesznych, choć i tragicznych, zmuszających do zastanowienia się nad absurdalnością wojny. Wharton jak zwykle pisze ciepło, po ludzku, przemawiając prosto do serc czytelników. Quote Link to post Share on other sites
piotr79 Posted August 19, 2015 Report Share Posted August 19, 2015 Natknąłem się na zapowiedź książki "Karbala", o obronie City Hall, pisaną przez dowódcę polskich żołnierzy. Może kogoś też zainteresuje:) https://czarne.com.pl/katalog/ksiazki/karbala Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted August 19, 2015 Report Share Posted August 19, 2015 Hampton Sides "Żołnierze widma" - o odbiciu amerykańskich jeńców z japońskiej niewoli. Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted January 17, 2018 Report Share Posted January 17, 2018 Ze swej strony mogę polecić "Nie ma zadań niewykonalnych-brawurowe akcje izraelskich sił specjalnych" autorstwa Bar-Zohar Michaela i Mishala Nissima Quote Link to post Share on other sites
wertuch Posted August 12, 2022 Report Share Posted August 12, 2022 A tak z ciekawości czy ktoś wydał własną ksiazke? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts