mendelejew Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Witam Przymierzam się do zakupu pierwszych letnich bojówek, stąd kilka pytań: 1) Do jakich temperatur komfortowa jest wersja BDU RipStop w kolorze piaskowym z długimi nogawkami, a kiedy już lepiej założyć wersję krótką? 2) Czy któraś z firm produkuje dobre jakościowo bojówki z odpinanymi nogawkami? Jedyne co znalazłem do tej pory to spodnie trekkingowe Surplus, ale szczerze mówiąc nie podobają mi się ani "rybaczki" 3/4 po odpięciu jednego segmentu, ani krótkie szorty po odpięciu reszty. Szukam raczej czegoś +-7cm za kolano, no i mam wątpliwosci co do materiału. 3) Jakie krótkie spodenki za kolano spiszą się podczas największych upałów tzn 30C+? Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 @Mendelejew Poruszyłeś kilka kwestii: Ad 1 - Nie wiem ale o wzorze kamuflażu się nie dyskutuje - podobnie jest z gustami Ad 2 - Latem lata dużo owadów które lubią żywić się ludzką krwią albo chcą powierzyć Tobie wychowanie swego potomstwa. Wykorzystują do tego odsłonięte fragmenty ciała. Ja i moi koledzy unikamy takich sytuacji. Tobie pozostawiam wybór czy chcesz być czyimś "hostem". Nosimy pełne spodnie również dlatego, że gołe nogi widać w lesie. A zamaskowane są trudniejsze do zobaczenia. Ad 3 - Tylko pełne - temperatura +30 stopni powoduje szybką utratę wody z ciała (pocenie się). Dlatego zakryte nogi lepiej się sprawdzają i tutaj powracamy do punktu nr 1 - przewiewnych i całych spodni na lato do ASG. BDU RipSop nie znam, więc w tej kwestii nie pomogę. Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 Podepne się. A co myślicie o spodniach typu Ranger BDU od Mil-tec'a, dobra opcja na lato ? Quote Link to post Share on other sites
embe Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 odpowiem krótko:NIE! Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 Pustynny DDPM jest na lato rewelacyjny. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 Potwierdzam, bardzo lekkie i przewiewne,a jak się przefarbuje na oliwkowe to w ogóle miodzio :D. Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 DDPM idealny tak samo jak tropikalny DPM. Nie spotkałem się jeszcze z przewiewniejszymi spodniami w kamuflażu. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Nie fizoluj, bierz Lightweighty DPM/MTP z demobilu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts