Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kilka pytan dotyczacych powrotu do asg, m4 etc

Recommended Posts

Dobry, po przerwie ok. 1,5-2 lat cos mnie wzielo i postanowilem wrocic do asg .. i mam pare pytan :icon_razz:

a) replika jaka mialem to m4 kwa i jest pytanie czy po tej sporej przerwie wymaga jakis zmian, nasmarowania, czyszczenia czy zmiany tej gumki hop up :icon_biggrin:. mysle ze dziala i strzela

b) bateria to jakies lipo - czy po takiej przerwie dalej moze dzialac? mam jakas specjalna ladowarke (nie pamietam nazwy ale jakas dobra do ladowania tego typu baterii (jakas niebieska w okolicach 150 zl na pewno wiecie o jaka chodzi :icon_biggrin:)

c) jesli by byla taka potrzeba to jakiego serwisanta albo sklep polecacie? :icon_biggrin:

d) mundur - chcialbym woodlanda i jest pytanie jaki material bedzie lepszy i czym one sie cechuja - nyco i ripstop. woodland bylby uzywany i tak do 200 zl chyba ze polecacie cos innego

thx za pomoc :icon_smile:

Edited by Erkiii

Replika może wymagać czyszczenia i wymiany smarów w gerboxie. Może, nie musi. Napewno trzeba będzie przeczyścić z kurzu. Przeczyścic lufę wyciorem. Batka napewno będzie potrzebowała ładowania z balansowaniem cel (ładowarka przyzwoitej jakości to Turyngy Accucel 6 lub podobne (redox Alpha, imax B6)) Niestety może się zdarzyć że batka będzie nienadająca się do użytku i trzeba będzie nową kupic.

Znam i mogę polecić serwisy w sklepach : Azteko, CytadelaASG, BBMax (niezły serwis był też w Centrum Militarnym , ale chyba sklep już upadł).