Mati86 Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Replik POSP brak, z tego co mi wiadomo. Są repliki JJJ, PSO-1. Z lepszych replik jest E&L, RS. Quote Link to post Share on other sites
Johnnie Walker Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 A ew nie da się zmienić montażu na tej replice lunety? z montażu SWD/Tigr na montaż AK? W oryginalnym POSP sobie mogę ten element wymieniać, wtedy Ci ta lunetka podejdzie wyżej (na montażu do AK) i powinna pasować. A koszt oryginalnego montażu to bagatela 100 zeta na nokto.info. Quote Link to post Share on other sites
Evanscyth Posted November 15, 2014 Report Share Posted November 15, 2014 No niestety się nie da :/ Będę musiał pobiegać z czymś mniej ortodoksyjnym na razie:( ehhhhh. Może się oryginł dorwie... Dzięki za odpowiedź! Sława Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Małe pytanie - czy ktoś rozkładał już gearbox w swoim VALe? Czymś się różni od gearboxów w AK LCT? Quote Link to post Share on other sites
Johnnie Walker Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Szkielet się różni i koszyk silnika - ma inny kąt nachylenia. Być może też różnią się przerywaczem, dysza jest minimalnie krótsza (względem SHS 19,7 oraz stock v3 LCT). Reszta typowa dla V3. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Johnnie, czy to są gearboxy takie jak w serii NV ak? Quote Link to post Share on other sites
Johnnie Walker Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 (edited) Nie, wymienię różnicę. 1) Nie porównywałem ogólnie budowy szkieletu, jednak chyba nieznacznie różni się on ogólną budową szkieletu w stosunku do GB NV. 2) koszyk silnika też jest inny, jednak idzie dopasować dedykowany pod AK odpowiednio podpiłowując niektóre elementy (Koszyk AK NV do WAŁ/WSS) 3) Prawdopodobnie różnią się one przerywaczem ze względu na inne rozwiązanie selektora w WSS/WAŁ. 3) GB w AS WAŁ/WSS ma fabrycznie łożyska kulowe 9mm. Natomiast repliki z serii NV, z którymi miałem do czynienia (AK-74M, RPKS-74MN), posiadają łożyska ślizgowe 6mm. 4) WSS/WAŁ posiada prowadnicę sprężyny stalową, łożyskowaną. Seria NV niestety każda posiada plastikową z czymś, co ma być łożyskiem ciernym -> najsłabszy element GB od LCT. 5) GB z serii NV w stocku posiadają mocniejszą sprężynę - coś koło M120-130. WSS/WAŁ ma coś koło M90-100. 6) Nie wiem jak nadal w serii AK-74M NV, jednak w RPKS-74MN i WAŁ/WSS różnią się tłoki. Oba posiadają pełną stalową szczękę, jednak w AK tłok był z przezroczystego tworzywa - jak komory HU Boyi, a RPKS-74MN/WAŁ/WSS posiadają tłoki z czerwonego tworzywa, podobnego do tych w starszych tłokach od Systemy. 7) Wydaję mi się, że silniki we Wale/WSS posiadają ciut słabsze magnesy jak w AK z serii NV. 8.) Jak nadmieniłem wcześniej, dysze nieznacznie się różnią. Standardowa dysza do AK jest dosłownie minimalnie dłuższa od tych w Wale/WSS. Testuję aktualnie dyszę SHS u siebie, póki co wszystko działa. Reszta jest raczej ujednolicona. Edited January 11, 2015 by Johnnie Walker Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Panowie, jaką największą bakterię uda się wcisnąć pod tłumik? Z całą pewnością pomieszczą się "poddeklowe" 11,1 1200/1400 mAh, ale czy wejdą większe, np.: Turnigy nano-tech 2000mah 3S 15~25C - ASG Deltashop - Militaria Akumulator Redox LiPo 2400 mAh 11,1V 20C (rozdzielony) | Części i Akcesoria \ Akumulatory/Baterie \ LiPo/LiIon \ 11,1 V | Gunfire.pl - repliki Airsoft! asg, airsoftguns, militaria, broń, repliki broni Akumulator Li-Po 11,1 2400mAh Baterie Lipo Sklep JAR-MIX Militaria Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 W moim wałku mam taką przypadłość, że na singlu co jakiś czas poleci mi dublet. Widziałem gdzieś na forum "przy okazji" info na ten temat, jako możliwy powód podane było przesunięcie się komory. Jednak nie mogę tego znaleźć ponownie. Czy miał ktoś podobny problem? Sam podejrzewam komore HU, która miałaby przepuszczać 2 kulki (rozwiązaniem temat z nawiercaniem komory od strony wlotu kulek). Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Mój wintorez po wyjęciu z pudła strzelał dubletami, pomogła wymiana gumki hop up. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Tak samo jak przedmówca - zaraz po wyjęciu nówki sztuki co ~8-10 strzał był dublet. Zmiana na zieloną gumkę G&G bardzo starej serii pomogła, jak ręką odjął. Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted March 19, 2015 Report Share Posted March 19, 2015 Dzięki za podpowiedź. Sprawdzę ten trop. Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 Rozkładał ktoś może już tłumik na części pierwsze? Zastanawia mnie jak jest zbudowany od strony muszki. Czy jest tak jak myślę, czyli dystans stabilizujący lufę od przodu (tworzący taka małą komorę w tłumiku) unieruchomiony poprzez wciśniętą przednią (okrągłą) płytkę/czoło tłumika? Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted June 13, 2015 Report Share Posted June 13, 2015 Panowie gdzie kupic wintoreza w Europie w racjonalnej cenie? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 13, 2015 Report Share Posted June 13, 2015 W Niemczech podobno mają. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted June 13, 2015 Report Share Posted June 13, 2015 (edited) Jak i w wielu innych krajach podobno... Edited June 13, 2015 by wolfman4101 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 13, 2015 Report Share Posted June 13, 2015 (edited) Wszystko chcą mieć na tacy podane https://www.sniper-as.de/product/LCT/VSS_Vintorez,_(S)AEG/id/19092 Edited June 13, 2015 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted June 13, 2015 Report Share Posted June 13, 2015 Polecam Niemcy. Robiliśmy z kolegą zamówienie na 2 wintki - szybka obsługa, tania przesyłka, wszystko cacy. Wintek to BESTIA! Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 13, 2015 Report Share Posted June 13, 2015 Posiadają tryby auto? Bo wg Niemieckiego prawa wszystko powyżej pół dżula musi być semi only. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted June 13, 2015 Report Share Posted June 13, 2015 Nie posiadają. Zdemontowany jest przełącznik auto, ale znajduje się w kartonie. Żeby go zamontować trzeba wyjąć GB, ale NIE TRZEBA rozkładać samego GB. Wystarczy wsunąć dzyndzla i już. Cena jest najniższa na starym kontynencie. Sprowadzenie z Hiszpanii albo Węgier to już niestety +40EUR minimum. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Panowie, Co warto wymienic w Wss(oczywiscie chodzi o bebechy)? Ewentualnie z czym moga byc problemy? Osobiście zamierzam wymienić gumkę na czarna systemy , tłok + ascu... Cos jeszcze ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Edit: Czy opłaca sie wsadzać lipo 11.1v czy raczej moze pogubić zęby? Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 (edited) U nas 6 replik lct śmiga na 11.1 i zero usterek. Prowadnica sprężyny i cylinder. Sprężyna w zależności od oczekiwań. Lufa precyzyjna. Edited August 14, 2015 by Mati86 Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Co z cylindrem jest nie tego? Quote Link to post Share on other sites
Danielskii Posted August 21, 2015 Author Report Share Posted August 21, 2015 Ja osobiscie caly stock wyrzucilem poza cylindrem. Mieszkam w IE wiec u nas ograniczenie niestety do 1j. Do srodka poszla PDI 6.08 do tego SHS tlok, zebatki 13:1, chimera, zielona systema, sorbo pad, sprezyna m120 , high torque Lonex a2 , podkladki, zmienilem dystanser na grubszy przez co od razu mam nacisk na kulke i moglem tak kombinowac ze na zero hu juz mi podkreca a mam tego 1j. Jakos trzeba radzic. W planach mam powrot do Pl za jakis czas wiec bede kombinowac teraz z gearboxem retro arms plus ich komora i od razu zrobie sobie tutaj guna pod PL zeby tylko wrzucic sprezyne Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts