Korek55 Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 grunt żeby były wygodne i wytrzymałe zawszebiorę buty z gorateksem wiadomo żeby stopa miała jakiś tam przewiew Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Haixy za ciężkie, Gromy za lekkie, jak panna przed pierwszym razem... :teeth: Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 Meindl Kampfstiefel Leicht Bardzo dobry wybór. Podeszwa twarda na tyle by ładnie chwytać w terenie, jednak na tyle elastyczna by zapewniać odpowiedni komfort na asfalcie. Oddychalność oceniam na 5 tak samo jak wagę. Zdecydowanie zdeklasowały haixy p6 i p9, które miałem okazję zamęczyć. Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Jak jesteśmy przy butach to polecam na długie wyprawy skarpety z wełny merino/merynosa. Sprawdzałem na BEL`u III - zero otarć, zero potu na stopie (zwłaszcza na podeszwie stopy) i dobre samopoczucie. Sprawdzane w kombinacji z butem z membraną gore. Polecał mi je kolega, który zimą w górach (z noclegami w wiatach) przeszedł 48h. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Szmerglu, jak wygląda ścieralność podeszwy na asfalcie? Czy na razie jeszcze za krótko ich używasz by to ocenić. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Szmerglu, jak wygląda ścieralność podeszwy na asfalcie? Czy na razie jeszcze za krótko ich używasz by to ocenić. Pół roku - zero zużycia. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 Jesienią kupiłem Buty Patrol II Generacja. Między innymi z uwagi na boczny zamek błyskawiczny, który ułatwia i przyspiesza ich zakładanie. Estetyka przyzwoita, lekkie, wygodne ale jak zwykle jest zawsze "ale". Ostrzegam przed zakupem tych butów i absolutnie nie polecam: 1. Podeszwa opisana jako "antypoślizgowa", jest wręcz przeciwnie niemal jak łyżwa na nieubitym śniegu, a co dopiero na ubitym lub lodzie! 2. Nieprzemakalność bardzo problematyczna, wejście w głębszą kałużę zamienia je w akwarium. 3. Konserwacja utrudniona z uwagi na materiał z jakiego są wykonane. Podsumowanie... :maniak_zle: :maniak_zle: :maniak_zle: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts