iceireland Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Witam Od jakiegoś czasu bawię się w Airsofta i myślę o przejściu na baterie Lipo ponieważ dużo ludzi sobie je chwali ze względu na wytrzymałość a szczerze w nie długim czasie i tak muszę wymienić swoja baterie bo już nie wytrzymuję długo. Teraz Moje pytanie do Was , słyszałem o wkładaniu mosfetu do karabinka alarmów i itd Co ja mam zrobić zebu wymienić baterie i było wszystko bezpieczne bez uszkodzeń proszę o rady . Teraz mam Baterię NiMH 1100 8,4v i druga 1600 9,6v Co mam zrobić ? czy wogóle wymieniać na lipo czy nie ? Zostać przy starej tylko jakiejś lepszej ? Proszę o porady Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 (edited) 1. Kupić lipo 2. Kupić Imaxa B6 3. Szczelać Edited April 4, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
iceireland Posted April 5, 2014 Author Report Share Posted April 5, 2014 Czy ktoś coś jeszcze dopisze ? Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 Tak. Strzelać :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
iceireland Posted April 6, 2014 Author Report Share Posted April 6, 2014 (edited) no to super !!!!!! Dziekuje za wyczerpujace informacje Edited April 6, 2014 by iceireland Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Dobre LiPo, dobra ładowarka. Użytkowanie z głową i wszystko jest OK. Sam się na tym nie znam, jedyna wiedza jak używać LiPo zdobyta na forach. Ja mam i sobie chwalę, wszystkie trzy. Wcześniej na NiCd i NiMh miałem kłopoty w zimie, na LiPo wszystko "działa jak natura chciała". Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Fajnie że ktoś zapytał jaką replikę posiada autor. Jak już szukasz tego lipo to patrząc na obecnie używane bierz 2S napięcie 7,4V. Jak weźmiesz 11.1 V a masz lipną replikę to ci się posypie. Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Szczerze mówiąc, nawet porządna replika na full auto na 11,1v prędzej czy później się rozsypie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts