Zakhai Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Witam wszystkich! Zaopatrzyłem się całkiem niedawno w moją pierwszą "poważniejszą" replikę, mianowicie RK-05 Boyi'a. Kumpel polecał mi, żeby wymienić baterię na litowo-polimerową, a stockową baterie i ładowarkę "ceremonialnie wyrzucić". Oryginalnie w zestawie znajdowały się: akumulator 9,6 V o pojemność 1200 mAh Ni-MH objęty gwarancją rozruchową ładowarkę objęta gwarancją rozruchową Sam znalazłem sobie coś takiego: http://asg.warszawa....ielna,7990.html oraz http://asg.warszawa....ax-b6,5316.html Stąd moje pytania: 1. Jest sens wymiany baterii w tym czasie, kiedy replika pierwszą strzelankę ma dopiero przed sobą? Warto trochę pobiegać z tym stockowym sprzętem, czy od razu wymienić i się nie męczyć? 2. Przejrzałem trochę tematów odnośnie baterii do replik Boyi'a, ludzie mieli problemy z tym, że bateria 11.1 Li-Po męczyła i psuła silnik po jakimś czasie. A 7.6 da mi ROF zbliżony do stockowego, nie męcząc specjalnie silnika? Ile jest w tym prawdy? Jeśli niewiele, co byśmie mi polecili? 3. Czy ten "trójdzielny stick" z linka zmieści się pod korpus RK-05? (ogółem pod korpus każdej repliki AK Boyi'a) Widziałem potworki w stylu AKM z przywiązaną tasmą baterią do kolby, chciałbym tego uniknąć. :icon_smile: Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Provvokator Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 (edited) Nie bierz 11.1 do stokowej repliki , weż 7.4 napewno nie będziesz żałował http://allegro.pl/ak...4152382711.html - szukaj bateri o takim kształcie , mieści się pod dekiel idealnie. Edited April 27, 2014 by Provvokator Quote Link to post Share on other sites
laqum Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 11.1 wysadzi twoje zębatki. Lepiej 7.4 plus ładowarka z balanserem za ~50 zł. Fajnie byłoby też zmienić kable w tej replice, ale to już jest kwestia otworzenia GB więc lepiej dać to komuś żeby zrobił. Cena okablowania mieści się w granicach 10-20 zł wraz z wtyczkami itp. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Pod dekiel idealnie wchodzi redox 1400mAh scalony. Sam go używam w RK 02. Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Za zrobienie kabli niskooporowych w replice w dobrym serwisie zapłacisz około 70zł. Quote Link to post Share on other sites
ShOoK Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 taka też wejdzie http://deltashop.pl/pl/li-pol-2s-74v-/622-turnigy-nano-tech-1200mah-2s-1525c.html sam używam w RK-08S Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Za zrobienie kabli niskooporowych w replice w dobrym serwisie zapłacisz około 70zł. Leżę i kwiczę ze śmiechu! Quote Link to post Share on other sites
laqum Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Za zrobienie kabli niskooporowych w replice w dobrym serwisie zapłacisz około 70zł. No chyba, że kupisz te "markowe" kable "niskooporowe", które są takie same jak te co zrobisz sam za 20 złotenów, a nawet potrafią być gorsze. Quote Link to post Share on other sites
koczkodan33 Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 (edited) Nie wiem czy to prawda ale kable głośnikowe się nadają Edited April 28, 2014 by koczkodan33 Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Ja słyszałem, że za 5 dych montują niskooporówki z prostym mosfetem A ja słyszałem, że za 4....Darujcie sobie domniemywania. Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Zakhai Posted April 28, 2014 Author Report Share Posted April 28, 2014 Akurat mosfet i kable założy mi kumpel, który robił to nie raz w replikach, do tego za chrześcijańską cenę. Dzięki wielkie za naprowadzenia, zapewne zaopatrzę się w tę bateryjkę podesłaną przez ShOoKa, ale to po wypłacie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts