Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

RK-05, jaka bateria?

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Zaopatrzyłem się całkiem niedawno w moją pierwszą "poważniejszą" replikę, mianowicie RK-05 Boyi'a.

Kumpel polecał mi, żeby wymienić baterię na litowo-polimerową, a stockową baterie i ładowarkę "ceremonialnie wyrzucić". Oryginalnie w zestawie znajdowały się:

• akumulator 9,6 V o pojemność 1200 mAh Ni-MH objęty gwarancją rozruchową
  • ładowarkę objęta gwarancją rozruchową

Sam znalazłem sobie coś takiego:

http://asg.warszawa....ielna,7990.html

oraz

http://asg.warszawa....ax-b6,5316.html

Stąd moje pytania:

1. Jest sens wymiany baterii w tym czasie, kiedy replika pierwszą strzelankę ma dopiero przed sobą?

Warto trochę pobiegać z tym stockowym sprzętem, czy od razu wymienić i się nie męczyć?

2. Przejrzałem trochę tematów odnośnie baterii do replik Boyi'a, ludzie mieli problemy z tym, że bateria 11.1 Li-Po męczyła i psuła silnik po jakimś czasie. A 7.6 da mi ROF zbliżony do stockowego, nie męcząc specjalnie silnika? Ile jest w tym prawdy? Jeśli niewiele, co byśmie mi polecili?

3. Czy ten "trójdzielny stick" z linka zmieści się pod korpus RK-05? (ogółem pod korpus każdej repliki AK Boyi'a) Widziałem potworki w stylu AKM z przywiązaną tasmą baterią do kolby, chciałbym tego uniknąć. :icon_smile:

Pozdrawiam!

11.1 wysadzi twoje zębatki. Lepiej 7.4 plus ładowarka z balanserem za ~50 zł. Fajnie byłoby też zmienić kable w tej replice, ale to już jest kwestia otworzenia GB więc lepiej dać to komuś żeby zrobił. Cena okablowania mieści się w granicach 10-20 zł wraz z wtyczkami itp.

Za zrobienie kabli niskooporowych w replice w dobrym serwisie zapłacisz około 70zł.

No chyba, że kupisz te "markowe" kable "niskooporowe", które są takie same jak te co zrobisz sam za 20 złotenów, a nawet potrafią być gorsze.