Maciejox Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Witam serdecznie, nie udało mi się znaleźć postów na ten temat więc piszę nowy - jakie są wasze opinie nt. komory HU od AirsoftPro do AK? Ewentualnie jakie komory moglibyście mi polecić? Najlepiej takie dostępne w PL, ewentualnie na ebairsoft [nie chcę płacić miliona za przesyłkę :)] Licze na szybkie i rzeczowe odpowiedzi! Z góry dzięki :D Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 W dwóch AK mam metalowe komory Cymy. Nie wybrzydzają w gumkach HU. Dają poprawne FPS. Nie wiem jak sama komora np ta od AirsoftPRO miała by być lepsza od tych co mam :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Bo magiczny napis CNC, którego twoja biedna, plebejska komora nie posiada. Dzięki luksusowi jakim jest ta komora, kulki mają wyższe poczucie własnej wartości, i w ramach wdzięczności będą leciały dalej, recytując po drodze Miłosza. Pokaż mi to w cymach :D Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Nie rozumiem sarkazmu w tej wypowiedzi ale może to i lepiej. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 A tak na serio to, bierz komorę shsa Alu cnc. 2 kałachy m140, komora shs, wymieniony oring na pogrubiony, teflon fix i wynik 510fps ;) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 To cienko, ja mam 530 na używanej SP140 Guardera starej serii a co najlepsze na "plebejskiej" stockowej komorze Boyia. Ogólnie wymiana na komorę metalową jest bezsensowna chyba, że w stockowej wyrobiły się gwinty na śruby od dźwigni regulacji HU, to wtedy taki zabieg ma sens. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 To co rumak powiedział. Dobrze uszczelniony stock (o ile nie jest zwichrowany) nie traci w niczym względem uberpro przekomando CNC tytanowych komór polerowanych włosami łonowymi tajwańskich dziewic. Wszystko opiera się o 2 kwestie: szczelność i regulację. Tak długo jak stockowa komora nie jest spieprzona wprost z fabryki, tak długo wymiana nie ma sensu. No ale oczywiście ludzie którzy już wydali odpowiednik litrowego Jacka Danielsa na swoje CNC komory mnie tutaj objadą po całości. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 SP130 Guardera 490-495FPS na komorze Cymy. M155 Elementa 550-555FPS na komorze Cymy. SP150+ Modify 555-560FPS na komorze Cymy. :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 SP130 Guardera 490 FPS na dobrze dociśnietej do sciany gb stockowej komorze BOYI... Sprawdz ile masz fps na stocku, zadbaj o dobre dociśniecie komory do czoła gearboxa, pamietaj też o dobrej gumce np zielonej g&g i możesz zrobić teflon fixa. Powinno być dobrze na stockowej komorze, no chyba, że tak jak poprzednicy pisali, masz już stocka zwichrowanego... Quote Link to post Share on other sites
Maciejox Posted May 2, 2014 Author Report Share Posted May 2, 2014 Jeszcze repliki nie mam, będę dopiero ściągać [Ak74M od LCT] :) Pytałem, bo miałem porównanie między stockiem w moim hk 416, a komorą od modify... Różnica OGROMNA i dokładność regulacji bez porównania, dlatego myślałem e do kałaszy również jest jaka magiczna komora :) Dziękuje pieknie za odpowiedzi, jednakże jeli ktoś jeszcze miałby jakieś propozycje/opinie, to chętnie wysłucham :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts